Фото: Обласний клінічний центр ЕМД та МК

На Прикарпатті бригади екстреної медичної допомоги обслужили близько 1500 викликів до пацієнтів з цукровим діабетом

Суспільство

З початку року бригади КНП «Обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Івано-Франківської обласної ради» здійснили близько 150 тисяч виїздів до громадян.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на КНП “Обласний клінічний центр ЕМД та МК Івано-Франківської обласної ради”.


Як розповів генеральний директор установи Мирон Матейко, станом на 15 листопада 1613 із них здійснено до пацієнтів з захворюванням на цукровий діабет.


«Це захворювання є хронічним і його лікування належить до компетенції ендокринологів та сімейних лікарів. Бригади екстреної медичної допомоги ж виїжджають у разі різкого погіршення стану пацієнта чи виникнення грізного ускладнення – діабетичної коми. За цей період ми екстрено доставили для госпіталізації в медичні заклади 526 осіб», – зазначив медик.

Довідково: Діабет – це хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не виробляє достатньої кількості інсуліну (гормону, який регулює рівень цукру (глюкози) у крові) або ж організм не може ефективно використовувати вироблений інсулін.


За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, майже 422 мільйони людей у всьому світі хворіють на цукровий діабет, а 1,5 мільйона смертей щороку безпосередньо пов’язані з цим захворюванням.


Переглядів: 438
banner