Фото: Калуська міська рада

У Калуші планують перейменувати 10 вулиць

Суспільство

Нещодавно міський голова Калуша Андрій Найда анонсував початок другого етапу роботи над перейменуванням вулиць громади. Наразі обираються механізми попереднього опитування мешканців.


Пише Голос-Інфо, посилаючись на Калуську міську раду.


Раніше спеціально уповноважена робоча група визначила перелік вулиць, які за їхнім узгодженим висновком підлягають перейменуванню. До складу групи входили фахівці – історики та краєзнавці, депутати міської ради, активісти громади.

Перейменуванню підлягають 10 назв у місті Калуші: Глінки, Дружби, Іскри, Ломоносова, Менделєєва, Рилєєва, Пушкіна, Чайковського, Черняховського, Чехова.

А в сільських населених пунктах наступні вулиці:
  • Боднарів – Гагаріна, Правди, Травнева;
  • Вістова – 9 травня;
  • Мислів – Дружби, Ковпака;
  • Пійло – Ковпака, Семанишина;
  • Ріп’янка – 1 травня;
  • Студінка – Гастелло, Мічуріна, Севастопольська;
  • Тужилів – 9 травня.

Щоб чітко спланувати, яким чином рухатися для досягнення мети, перший заступник міського голови Мирослав Тихий провів робочу зустріч з науковими співробітниками КЗ «Музейно-виставковий центр», структурних підрозділів виконавчого комітету.


Перше, про що говорили — вимоги законодавства щодо зміни назв вулиць. А нормативно-правові документи передбачають в обов’язковому порядку прийняття рішень з урахуванням думки мешканців громади (громадські обговорення) щодо кожного конкретного топоніма.

На сьогодні складність полягає в тому, що на час воєнного стану така форма участі громади в прийнятті рішень як громадські обговорення – заборонена. А як вихід із ситуації, Мирослав Тихий запропонував провести консультації з громадою на онлайн платформах і поетапно.


В цьому контексті перший заступник дав доручення відповідальним особам напрацювати механізми попереднього опитування мешканців громади, збору пропозицій та безпосереднього обговорення варіантів назв вулиць тощо.


Визначений термін початку публічного діалогу з громадою щодо перейменування вулиць – перша декада грудня.



Переглядів: 632
banner