В Івано-Франківській громаді відкрили анотаційну дошку Герою Роману Душенку

Без категорії

Пам’ятну дошку Герою Роману Душенку відкрили в Опришівцях Івано-Франківської громади на фасаді ліцею №6, в якому навчався військовий. Сюди прийшли рідні, друзі та побратими, дружина Оксана та двоє синів – Максим і Назар.


Про це Голос-Інфо дізнається від Руслана Марцінківа


«Війна забрала в нас найріднішого. Батька в дітей, в мене чоловіка, сина в матері. Ми пишаємось тим, що він наш герой. Він двічі герой. Перший раз в АТО, другий раз – тепер. Він став на захист 25 лютого, пішов захищати нашу землю», говорить про Романа дружина Оксана Душенко.
Він був веселим, але не багатослівним. Побратими пригадують, як-тільки Роман брався щось розповідати чи пояснювати, навколо завжди збиралась чимала авдиторія. До нього прислухалися, у нього вчилися.

«Він був один з небагатьох серед нас, хто мав бойовий досвід і завжди ділився ним на навчаннях, підказував, розказував», ділиться спогадами побратим загиблого Максим Мельник. 

«Був таким веселим, але багато не говорив. Він чітко знав, де що треба сказати, а де краще промовчати. Всі просто завмирали, коли він просто щось розповідав», пригадує побратим загиблого Володимир Турелик.

Відтепер, каже директор ліцею №6 Ігор Максимчук кожен школяр із півтисячі, що навчаються у цьому закладі, проходячи повз меморіальної дошки Герою Роману Душенку, пам’ятатимуть ціну нашої свободи. 

 «Проявив себе як здібний хороший учень. Патріот своєї країни. Він також брав дуже активну участь у всіх революціях. Відкриття цієї дошки є глибоко символічним, тому що учні будуть брати приклад безпосередньо з наших героїв. І історія наша пишеться на наших очах», – розповів директор ліцею №6 Ігор Максимчук.
Пам’ять про загиблих у війні франківців житиме, запевняє міський голова Руслан Марцінків. Від 24-го лютого, за його словами, Івано-Франківська громада втратила понад сотню хлопців та дівчат. Які поклали свої життя у боротьбі за нашу незалежність.  
«В рамках програми «Івано-Франківськ – місто Героїв» ми відкриваємо анотаційні дошки всім нашим полеглим Героям в московсько-українській війні. Тому програма продовжується. Наступна анотаційна дошка буде Герою України, командиру батальйону «Карпатська Січ» Олегу Куцину, яку відкриємо на фасаді Центру патріотичного виховання імені Степана Бандери», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.


Переглядів: 344
banner