На Прикарпатті рятувальники провели пізнавальні заходи для дітей

Без категорії

Працівники ДСНС постійно навчають дітей правил безпеки життєдіяльності, щоб в разі виникнення надзвичайної ситуації вони знали, як вберегти себе та допомогти іншим.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області


Прикарпатські рятувальники провели цікаві та пізнавальні заходи в територіальних громадах області, нагадавши школярам порядок дій у випадку виникнення різних надзвичайних подій.


 До рятувальників місцевої пожежної охорони села Задубрівці Снятинської територіальної громади Коломийського району завітали учні місцевого ліцею. Вогнеборці — добровольці провели для них акцію “Запобігти Врятувати. Допомогти”, розповіли правила пожежної безпеки та наголосили на недопущенні випадків виникнення пожеж через необережне поводження з вогнем в побуті.


Працівники Коломийського РУ ГУ ДСНС в області провели урок з мінної безпеки для учнів Чернелицького ліцею, на базі якого створено «Клас безпеки». Окрему увагу було приділено алгоритму дій при виявленні вибухонебезпечних та підозрілих предметів на вулиці. Дітям пояснили, що в жодному разі не можна чіпати знахідку, оскільки вибухонебезпечні предмети можуть бути замасковані та розповіли про основні характерні ознаки таких знахідок. У разі виявлення негайно повідомити до Служби порятунку за телефоном «101».


 Також, Рятувальники Коломийського РУ, Верховинського РВ ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області взяли участь у спортивних заходах в місцевих закладах освіти, де розповіли дітям правил безпеки життєдіяльності, найбільше захоплення у дітей викликало знайомство з пожежно-рятувальною технікою та обладнанням, яке вони з цікавістю розглядали. Проведення таких заходів стало для дітей чудовою нагодою краще зрозуміти роботу Служби порятунку.


Під час заходів діти уважно слухали і запам’ятовували важливу інформацію, та головне — тепер вони знають, як вберегтися від біди.




Переглядів: 291
banner