В Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон

Суспільство

Вчора, 7 листопада, Руслан Марцінків відвідав одну з котелень, а сьогодні на оперативній нараді заслухав доповідь про стан тепломереж.


Інформує Голос-Інфо з посиланням на Руслана Марцінківа.


Всього у місті є 35 котелень, 7 з них працює на біопаливі: на трісці й на пілетах. За словами керівника ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Володимира Фалдини, до опалювального сезону тепломережі готові, а тепло від понеділка 7-го листопада протягом 3-х діб дістанеться до більшості мешканців, навчальних та медичних закладів міста.

«Згідно з розпорядженням міського голови, ми запустили подачу теплоносія до всіх наших абонентів, в тому числі до житлового фонду. Згідно з технологічним процесом ми маємо до 3-х днів для того, щоби прогрілися всі мережі, до 3-х днів всі жителі міста відчують тепло, отримають теплоносій в свої домівки», — каже Володимир Фалдина.


Проконтролювати запуск котелень і сам міський голова Руслан Марцінків. Пояснює, попри часті невдоволення мешканців, у місті включили опалення, коли середньодобова температура стала наближеною до 8-ми градусів. Також запевнив, дякуючи відносно теплій осені, місту вдалося суттєво зекономити і не навантажувати енергосистеми, які постійно зазнають обстрілів з боку росіян.


«По-перше, 3 дні мала бути температура менше 8-ми градусів – така була сьогодні постановка Уряду і Президента України. Відповідно ми чекали моменту, щоби температура впала менше 8-ми градусів і розпочинаємо опалювальний сезон. Одразу скажу, що опалення не буде відразу. Тобто котельня – це така громіздкий процес, тому сьогодні розпочали. Частина котелень вже запрацювали, частина – завтра ще запрацює, і до кінця тижня ми вийдемо на нормальний такий температурний режим», — резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.


І вже у вівторок, 8 листопада під час оперативної наради в міського голови, Руслан Марцінків доручив своєму заступнику Русланові Гайді тримати ситуацію з опаленням мешканців міста на контролі і щодня подавати інформацію про запуск опалення за конкретними адресами.



Переглядів: 460
banner