В Івано-Франківську будуть виплачувати допомогу учасникам бойових дій

Суспільство

Сьогодні, 18 жовтня, Руслан Марцінків опублікував звернення щодо чоловіків, які зараз служать у ЗСУ та беруть участь у бойових діях.Зокрема, інформував військових про компенсацію комунальних послуг, а також харчування дітей у дитячих садочках і школах.


Пише Голос-Інфо з посиланням на відеозвернення міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.


З наступного понеділка почнуть оформляти одноразову допомогу для тих, хто не має статусу УБД, але може надати довідку з військової частини про те, що бере участь у бойових діях.


Одноразова допомога на житлово-комунальні послуги буде нарахована і виплачена у розмірі 3000 гривень.


Також при наявності довідки, про те, що чоловік чи дружина бере участь у бойових діях – діти зможуть харчуватися безплатно у дитячих садочках та школах Івано-Франківська.


Це можна оформити поки що ЛИШЕ у центральному ЦНАПі (на вул. Незалежності, 9). Закріплені дві людини, котрі оформлятимуть таку допомогу. Оформити ці пільги може будь-хто з рідних бійця (дружина, родичі) у центральному ЦНАПі.


“Вважаю, що це справедливо. Адже держава на сьогодні не встановила додаткових пільг для тих, хто мобілізований вже у цій московсько-українській війні й не має статусу УБД. Тому Івано-Франківськ з коштів платників податків вирішив запровадити такі пільги. Дякую за розуміння депутатському корпусу та всім, хто долучився до того, аби така можливість була доступна нашим військовослужбовцям”, — сказав міський голова.


Переглядів: 639
banner