У Бурштині відкрили реконструйований басейн «Дельфін»

Суспільство

Сьогодні, 14 жовтня, в місті Бурштин відбулося урочисте відкриття оновленого реконструйованого басейну «Дельфін».


Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.


Участь у цьому заході взяли заступник голови обласної державній адміністрації Вадим Созоник, міський голови міста Бурштин Василь Андрієшин та голова ДТЕК «Західенерго» Вадим Сімаков.


У цьому басейні створені комфортні умови для жителів громади, які знову зможуть повноцінно займатися плаванням та зміцнювати своє здоров’я. Для громади — це також і оздоровлення, реабілітація людей з інвалідністю.


«Відкриття саме такої спортивної споруди, підтверджує, що не дивлячись на військовий стан, Україна живе, бореться та розбудується. Саме такі спортивні заклади дозволять її мешканцям, також і внутрішньо переміщеним особам розвивати свої спортивні надбання, мати спортивні успіхи та досягнення. Хочу подякувати усім, хто своєю щоденною працею, фінансовою підтримкою забезпечив відкриття саме цього необхідного для громади спортивного закладу. Переконаний, що це є велике досягнення для Бурштинської територіальної громади», — зауважив Вадим Созоник.


Бурштинська міська рада спільно з «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО» здійснила модернізацію басейну. На роботи, які значно підвищать енергоефективність, знизять витрати води та забезпечать значну економію коштів міського бюджету на покриття витрат з утримання басейну в частині оплати за енергоносії та споживання води, компанією «ДТЕК» витрачено понад два мільйони гривень. З міського бюджету було виділено близько 600 тис. грн на придбання помп та заміну водопроводів.


«Розбудова потужних інфраструктурних об’єктів у територіальних громадах надважлива сьогодні. Лише у партнерстві можна вдало реалізовувати будівельні проєкти та розбудовувати нові важливі об’єкти», — наголосив посадовець.

Рішенням Бурштинської міської ради від 30 вересня 2022 року за номером 10/38-22 «Про безоплатне прийняття у комунальну власність Бурштинської міської територіальної громади в особі Бурштинської міської ради на баланс Бурштинської міської ради нерухомого майна АТ «ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО», басейн «Дельфін» прийнято у комунальну власність міста. Рішення міської ради від 05.10.2022 №11 38-22 утворено комунальне підприємство «Дельфін» для обслуговування басейну, передбачено 16 робочих місць. Басейн — це пілотний проєкт, який дає надію на відкриття майбутнього реабілітаційного центру для військових.


Переглядів: 1 794
banner