До Надвірнянської лікарні надійшов пацієнт з вогнепальним перелолом плеча

Суспільство

До Надвірнянської центральної районної лікарні потрапив 20-річний пацієнт з вогнепальним переломом голівки лівого плеча, який ускладнений інфекційним процесом. 


Про це Голос-Інфо дізнається від КНП”Надвірнянська Центральна Районна Лікарня”.


Спершу пацієнту зробили комп’ютерну томографію, яка допомагає травматологам побачити кістку у 3d-розрізі


Хід лікування було розбито на два етапи.


Перший етап полягав у ревізії вогнища інфекції плечового суглоба, видалення всіх уражених тканин, в тому числі й кістки. Встановлення спеціального цементу з антибіотиками (за кордоном це називають “speiser”). Навколо цього спейсеру за 4-6 тижнів організм вирощує спеціальну мембрану, а також він допомагає подолати інфекцію.

Другий етап — це пересадка кісткової тканини з таза в місце сформованої мембрани (так звана методика Маскулет, яку придумав француз).

Курс лікування разом з реабілітацією склав 10 тижнів.


Декілька днів тому пацієнт написав до лікарні, що все добре та він продовжує служити далі.


“В сучасних умовах травматологія може бути не просто інструментом для відновлення функції кістки, але й мистецтвом. Це доводять всі лікарі ортопеди-травматологи нашої країни, які кожен на своєму місці і не завжди в комфортних умовах роблять все можливе для швидкого і якісного відновлення радості руху. Ця публікація спрямована не для демонстрації чи похвали травматологічної ланки, а для підбадьорення і підняття духу. Що навіть у тяжких, на перший погляд, безвихідних ситуаціях, надія є…” — написали на сторінці лікарні”.


Переглядів: 1 349
banner