У Калуші відбудеться трансформація індустріального парку

Суспільство

Калуський індустріальний парк «Калуш індастріал ХАБ» один із п’яти парків (загалом в Україні зареєстровано 55) обраний Організацією Об’єднаних Націй з промислового розвитку для надання Міжнародної технічної допомоги для трансформації його в екоіндустріальний.


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуську міську раду.


Сьогодні, 6 жовтня, міський голова Андрій Найда взяв участь у зустрічі з координатором проєкт UNIDO Антоном Клещовим, Анатолієм Чумичкіним, засновником парку, Вадимом Пасічником, операційним директором, Віталієм Ільчишиним, заступником голови Івано-Франківської ОВА, та Сергієм Подошвою, директором департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури області.


Презентований на заході проєкт «GEIPP Ukraine» реалізується в Україні ООН з промислового розвитку за фінансової підтримки Швейцарської конфедерації в рамках глобальної програми з екоіндустріальних парків. Він передбачає проведення технічного аудиту та розроблення рекомендацій для побудови промислового симбіозу підприємств, проведення навчання з керівниками тощо.

В результаті планується досягти зменшення:

  • показників викидів СО2 в атмосферу,
  • споживання викопного палива, електроенергії, хімічних речовин, води.

Згідно зі Стратегією розвитку до 2030 року Калуська громада повинна стати екоіндустріальною столицею Західної України.


На даний час у Калуському індустріальному парку кілька релокованих підприємств вже розмістили свої потужності та запустили виробництво, а деяким надали безоплатно площі на зберігання обладнання.



Переглядів: 561
banner