Для школярів Івано-Франківська провели захід щодо запобігання поширенню наркоманії

Суспільство

Сьогодні, 3 жовтня, у Ліцеї №2 Івано-Франківської міської ради для учнів 9-х класів провели урок «Знай права — розумій відповідальність».


Про це розповідає Голос-Інфо.


Вживання наркотичних речовин серед підлітків — актуальна проблема сучасного суспільства. Сьогодні наркоманію відносять до соціальних проблем.


Кожні 4 роки дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) досліджує динаміку поширення шкідливих звичок у підлітків в Україні. Так, згідно з дослідженням 2019 року, 18% підлітків віком 14-17 років мали досвід вживання будь-яких наркотичних речовин.


Участь у проведеному заході взяли заступник Служби у справах дітей Дутчак І.В., прокурор окружної прокуратури м. Івано-Франківська Мельник І.Л. , підлітковий терапевт Буряник В.М., інспектор відділу зв‘язків з громадськістю УПП в Івано-Франківській області Настич Б. А., лікар-психіатр Івано-Франківського обласного наркологічного диспансеру Попик І.М.


Головною метою заходу є запобігання поширенню наркоманії, підвищення рівня правової культури молоді, виховання почуття відповідальності за свої дії.


Як раніше повідомляла пресслужба поліції Івано-Франківської області, тематичні уроки «Знай права — розумій відповідальність» відбудуться у всіх навчальних закладах області.


“Легких наркотиків не буває” — це основна думка, яку правоохоронці доносять підліткам.Юнакам розповідають не лише про згубний вплив наркотиків на організм людини, але й про відповідальність за їх незаконний обіг.

Ольга Бабенко

 



Переглядів: 640
banner