Запіканка «Ледачий голубець» — справжня знахідка, якщо ви не любите возитися з класичними голубцями
Зберігайте рецептик.
Ми цінуємо кулінарне мистецтво за те, що практично у кожної страви є інший варіант приготування. Це прекрасно, якщо у вас немає потрібних інгредієнтів або достатньої кількості часу, щоб зробити ту або іншу страву. Саме про таку альтернативу страву сьогодні і піде мова.
Страва готується швидко, в неї входять всі стандартні інгредієнти, крім рису. Запіканку можна легко зробити вегетаріанською, замінивши м’ясо грибами.
Інгредієнти
- Капуста білоголова — 1 кг
- Яловичий фарш — 700 г
- Цибуля — 2 шт.
- Морква — 1 шт.
- Помідор — 3 шт.
- Сметана — 3 ст. л.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Приправа для м’яса — за смаком
Приготування
- Очистить моркву і цибулю, першу натріть на грубій тертці, другу наріжте дрібним кубиком.
- Додайте овочі сметану, фарш, посоліть і поперчіть начинку. Добре перемішайте.
- Дрібно наріжте капусту, посоліть і пожмакайте її.
- Форму для випікання змастіть маслом, викладіть запіканку шарами: спочатку капуста, потім фарш. Краще всього, щоб останній шар був з капусти.
- Поріжте помідори кружечками та викладіть зверху на запіканку. Посоліть і змастіть верх страви сметаною.
- Накрийте форму фольгою і випікайте протягом 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Після зазначеного часу дістаньте форму, зніміть фольгу і випікайте ще 20 хвилин.
Подавайте страву гарячою разом зі сметаною або вашим улюбленим соусом. М’ясна запіканка ідеально підійде, якщо ви готуєте ситний обід для великої родини.
Переглядів: 225