Запіканка «Ледачий голубець» — справжня знахідка, якщо ви не любите возитися з класичними голубцями

Кулінарні рецепти

Зберігайте рецептик.

Ми цінуємо кулінарне мистецтво за те, що практично у кожної страви є інший варіант приготування. Це прекрасно, якщо у вас немає потрібних інгредієнтів або достатньої кількості часу, щоб зробити ту або іншу страву. Саме про таку альтернативу страву сьогодні і піде мова.

Страва готується швидко, в неї входять всі стандартні інгредієнти, крім рису. Запіканку можна легко зробити вегетаріанською, замінивши м’ясо грибами.

Інгредієнти

  • Капуста білоголова — 1 кг
  • Яловичий фарш — 700 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Помідор — 3 шт.
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Приправа для м’яса — за смаком

Приготування

  1. Очистить моркву і цибулю, першу натріть на грубій тертці, другу наріжте дрібним кубиком.
  2. Додайте овочі сметану, фарш, посоліть і поперчіть начинку. Добре перемішайте.
  3. Дрібно наріжте капусту, посоліть і пожмакайте її.
  4. Форму для випікання змастіть маслом, викладіть запіканку шарами: спочатку капуста, потім фарш. Краще всього, щоб останній шар був з капусти.
  5. Поріжте помідори кружечками та викладіть зверху на запіканку. Посоліть і змастіть верх страви сметаною.
  6. Накрийте форму фольгою і випікайте протягом 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Після зазначеного часу дістаньте форму, зніміть фольгу і випікайте ще 20 хвилин.

Подавайте страву гарячою разом зі сметаною або вашим улюбленим соусом. М’ясна запіканка ідеально підійде, якщо ви готуєте ситний обід для великої родини.

Джерело



Переглядів: 225