У Калуші суд звільнив від відповідальності жінку, котра неналежно піклувалася про дитину

Суспільство

Калуський міськрайонний суд обмежився усним зауваженням жінці, котра ухилилась від материнських обов’язків та перебувала у стані алкогольного сп’яніння. 


Пише Голос-Інфо з посиланням на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.


До Калуського міськрайонного суду з місцевого відділу поліції надійшли адміністративні матеріали стосовно мешканки Калуша за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).


Згідно з матеріалами справи, жінка ухилилась від виконання передбачених законодавством обов’язків по догляду за донькою, зокрема перебувала у п’яному стані з іншими особами, що суперечить Сімейному Кодексу України, не піклувалась про фізичний, духовний та моральний розвиток дитини.


У судовому засіданні жінка свою вину у вчиненні адміністративного правопорушення визнала, просила суворо її не карати.


Дослідивши матеріали справи суд вирішив, що в діях жінки є ознаки та склад адмінправопорушення, наявність такого складу підтверджено матеріалами справи.


Враховуючи всі обставини по справі, беручи до уваги обставини, в якій вчинене порушення, особистість порушника, обставини, що пом’якшують і обтяжують відповідальність, суд вирішив за можливе звільнити жінку від адміністративної відповідальності та обмежитись усним зауваженням, у зв’язку з малозначністю вчиненого адміністративного правопорушення.


Переглядів: 812
banner