Домашня фанта з апельсинів, лимонів і моркви: як приготувати

Кулінарні рецепти

Цей напій хороший не тільки на свято.

До складання меню на святковий стіл ми ставимося дуже серйозно, а ось безалкогольним напоям зазвичай не приділяємо належної уваги — просто купуємо в магазині газовану воду.

Ми пропонуємо приготувати на свято домашню фанту з апельсинів, лимонів і моркви. Собівартість цього напою буде не більша, ніж покупної води, але буде цей напій і смачніший, і корисніший, ніж звичайна газована вода.

Основних інгредієнтів нам знадобиться всього три: лимон, апельсин і морква. Ну і цукор для підсолоджування. Апельсин і лимон ми покладемо ненадовго в морозилку. Заморожуємо до такої міри, щоб плоди трохи померзли, але не перетворилися в камінь. Це ми робимо для того, щоб зручніше їх було натирати на тертці.

Також подрібнити цитрусові можна блендером, тоді приморожувати апельсин і лимони не обов’язково.

Інгредієнти

  • Апельсин (великий) — 1 шт.
  • Лимони — 100 г
  • Вода — 1,5 л
  • Морква — 400 г
  • Цукор — за смаком

Приготування

  1. Морквину вимиємо, почистимо і натремо.
  2. Апельсин і лимон вимиємо й наріжемо на шматочки, щоб зручно було розбивати блендером.
  3. Перетирати блендером будемо порціями — до стану кашки. Або просто натираємо підморожені плоди на тертці.
  4. У каструлю кладемо терту моркву і кашку з цитрусових. Заллємо водою, додамо цукор і поставимо нагріватися.
  5. Доведемо до кипіння і поваримо 5 хвилин. Відключимо нагрівання і залишимо каструлю з вмістом, нехай напій настоюється.
  6. Порада. За бажанням можна додати в напій трохи імбиру, корицю і бадьян.
  7. Процідимо. Ми бачимо, що напій став приємного жовто-оранжевого кольору. Напій виходить концентрованим, тому можна зробити фанту менш концентрованою, додавши кип’ячену воду.

Охолоджуємо, і можемо вживати.

Приємного апетиту.

Джерело



Переглядів: 471