Рум’яні оладки з цибулею і яйцем на кефірі — можна приготувати на сніданок, обід або вечерю

Кулінарні рецепти

Смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді, особливо зі сметаною, вершками, майонезом або іншими соусами.

Оладки з цибулею і яйцем на кефірі — відмінний варіант несолодкої випічки, її можна подати до будь-якого прийому їжі, взяти з собою на роботу, на пікнік.

Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, в залежності від розміру яєць. Оскільки оладки обсмажують в рослинній олії, то краще всього брати для тіста кефір 0% або 1,5% жирності.

Для початку підготуйте необхідні інгредієнти.

Інгредієнти

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Кефір — 1 склянка (200 мл)
  • Борошно пшеничне — 7 ст. л.
  • Олія рослинна — 80 мл.
  • Цибуля зелена — 3-4 стебла
  • Яйце куряче варене — 2 шт.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Як приготувати оладки з цибулею і яйцем на кефірі

  1. Два курячих яйця необхідно попередньо відварити протягом 12 хвилин і різко охолодити ще 8-10 хвилин, щоб їх можна було додати в тісто. Замість курячих можна використовувати перепелині яйця.
  2. Влити в глибоку ємність кефір, вбити курячі яйця, всипати сіль. Збити виделкою.
  3. Зелену цибулю промити та злегка обсушити. Подрібнити та додати в ємність.
  4. Порада. Якщо ви будете використовувати ріпчасту цибулю, то перед додаванням її в тісто дрібно наріжте і залийте окропом на 2-3 хвилини, щоб видалити з неї гіркоту.
  5. Очистити охолоджені варені курячі яйця і нарізати дрібними кубиками.
  6. Всипати пшеничне борошно разом з содою. Акуратно перемішати.
  7. У готовому тісті відразу ж починається реакція кефіру з содою — це видно по бульбашках.
  8. Розігріти сковороду з рослинною олією на плиті при середньому нагріві. Викласти в олію столовою ложкою порції тіста. Обсмажити 1 хвилину, не змінюючи нагрівання.
  9. Акуратно лопаткою перевернути, накрити сковороду кришкою. Обсмажити таку ж кількість часу.

Готові оладки викласти на тарілку. На стіл оладки з цибулею і яйцем на кефірі подайте теплими, прикрасивши свіжою зеленню, дрібно натертим вареним жовтком або білком.

Приємного апетиту.

Джерело



Переглядів: 386