Це не військові, це — варвари, нелюди, нікчеми під ганебним іменем «рускій салдат»

Культура

Вони цілеспрямовано знищують мирні міста та святині України.

Про це повідомляє МВС України на своїй сторінці у Фейсбук.

Житомирщина. У селі В’язівка колишнього Народицького району орки знищили церкву Різдва Пресвятої Богородиці, побудовану у 1862 році. Церква дерев’яна, на кам’яному фундаменті величаво підіймалася над тихоплинним берегом річки Жерев. Це пам’ятка архітектури національного значення.

Харківщина. Також снаряд окупантів влучив в Успенський собор Харкова. У соборі укривались люди. На щастя, ніхто не постраждав.

Успенський собор пережив більшовиків та Другу світову війну, коли всі будівлі довкола були зруйновані, але собор вцілів.

Донеччина. На момент авіаудару по Святогірську там проживало близько 10 тисяч мирних мешканців. У готелі при Лаврі, де перебували 520 біженців (з них 200 дітей), від удару вибило двері та вікна на усіх трьох поверхах. Люди отримали поранення уламками скла, діти знаходяться у шоковому стані. Зараз люди перебувають у лаврських підвалах.

Бомба русні впала прям поряд з мостом, який з’єднує правий та лівий берег Сіверського Донця, а також Лавру з містом.

Луганщина. У Сєвєродонецьку під обстріл окупантів потрапив Христо-Різдвяний кафедральний собор, в якому переховувались від обстрілів місцеві мешканці.

Понад 10 воронок, уламками снарядів розбито багато вікон у соборі та адміністративному будинку, в якому розташоване Єпархіальне управління та підсобні приміщення. У цокольному приміщенні собору, де раніше відбувалися статутні богослужіння — вибиті вікна. На вулиці температура повітря -12, у будівлі собору, де перебувають жителі міста для укриття від обстрілів, десяту добу відсутня електрика, водопостачання та газ.

У жодній із цих святинь не знаходилися військові об’єкти, не базувалися військові частини…

Русня руйнує наше все, але вона ніколи не зруйнує нашу віру, правду і не зупинить нас боронити нашу Україну.

З нами Бог! А ми не пробачимо вам це. Ніколи.

Джерело



Переглядів: 274
banner