Як зробити різнокольоровий майонез власноруч в домашніх умовах
При цьому трохи підкоригуємо і його смакові якості.
Багато повсякденних продуктів для більшості з нас давно втратили свою первісну новизну. Ми до них настільки звикли, що вже не уявляємо ці продукти в якійсь іншій ролі або вигляді. Як, наприклад, майонез. Він вже давно і міцно прописався в наших холодильниках і грає важливу роль в приготуванні великої кількості страв, додаючи в них добре знайомий нам смак. Як щодо того, щоб зробити майонез більш “веселим”? Це можна зробити дуже просто, надавши йому незвичайний колір. При цьому ми трохи підкоригуємо і його смакові якості.
Робимо різнокольоровий майонез власноруч в домашніх умовах
Найпростіший спосіб прикрасити майонез в потрібний нам колір — додати в нього харчовий барвник. Але, ми підемо іншим шляхом, і будемо використовувати природні натуральні барвники, для надання потрібного відтінку цього соусу.
Зелений майонез
Такий колір майонезу може надати петрушка, кріп або кінза. Змішуйте будь-яку з різновидів зелені з соусом, поки не вийде потрібний вам відтінок зеленого кольору. У такий соус можна додати дрібно нарізану цибулю або товчений часник для надання йому нового смаку.
Червоний майонез
Його отримати можна при додаванні паприки, яку спочатку попередньо прожарюють в невеликій кількості олії, після чого повністю охолоджують. Після прожарювання смакові якості паприки значно покращаться, а значить подарують майонезу новий і більш насичений смак.
Томатна паста або печений червоний перець теж підійдуть в якості червоного барвника.
Жовтий майонез
Каррі або куркума в якості добавки до майонезу нададуть йому жовтий колір. І чим більше ви додасте тієї чи іншої приправи, тим більш насиченим буде остаточний відтінок.
Жовтогарячий колір
Натріть моркву на найдрібнішій тертці, додайте її в соус, і він забарвиться в помаранчевий колір. Його насиченість знову ж залежить від кількості доданої моркви.
Переглядів: 660