З ароматом, як у запеченої на мангалі, а за смаком як гарячого копчення — неймовірна скумбрія у духовці (ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Чародійський рецепт скумбрії без різкого запаху, гідний уваги.

Хоч раз в житті кожна господиня, ну або господар, запікали скумбрію в духовці. Або на мангалі де-небудь на березі річки, хоча на дачі — теж варіант. Тут не так важливо місце, головне що на свіжому повітрі. Скажете банальщина?! А ні! Запечена скумбрія в духовці з цибулею вас може здивувати.

Уявіть собі рибу з ароматом, як у запеченої на мангалі, а за смаком як гарячого копчення. І це все можливо на вашій кухні! Весь секрет в соусі, але ми не будемо поспішати і розкривати всі карти. Все послідовно. З хорошим настроєм приступаємо до приготування скумбрії в духовці з цибулею.

Інгредієнти:

  • 3 скумбрії
  • 4 середні цибулини
  • перець чорний мелений за смаком

Для соусу:

  • 3 ст. л. гірчиці
  • 4 ст. л. майонезу
  • 5 ст. л. соєвого соусу

Приготування:

  1. Розморожену або свіжу рибу почистіть від нутрощів, відріжте їй голову і добре промийте. Наріжте скумбрію шматочками, приблизно 2 см в ширину.
  2. Почистіть і наріжте 4 цибулини півкільцями. Розділіть цибулю руками. Перекладіть в глибоку миску рибу і цибулю.
  3. Ось ми і підійшли до секрету приготування нашої скумбрії в духовці — соусу. Його готувати дуже просто і швидко. Гірчицю, майонез і соєвий соус змішайте в мисці до однорідної маси. Солити не обов’язково, досить буде солі, яка в соєвому соусі.
  4. Лук і скумбрію поперчіть за смаком і влийте туди ж соус. Акуратно все перемішайте і відставте на 20-30 хвилин, щоб риба з цибулею добре промаринувалася. Можна готувати й одразу, але набагато смачніше вийде, коли скумбрія постоїть.
  5. Далі перекладайте промариновану рибу з цибулею в форму. Маленький секрет: цибулю постарайтеся викласти на дно форми, а шматки риби поверх цибулі. Змащувати форму не потрібно.
  6. Випікайте скумбрію в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин до готовності.

Ось і все, золотиста скумбрія в духовці з цибулею готова! Лук виходить в міру хрустким, не тушкованим і без різкого смаку. Подавайте рибку з улюбленим гарніром або салатом.

А який аромат! Перевершує всі очікування, як ніби тільки що з багаття. Золотиста, соковита, ароматна скумбрія.

Смачного!

Джерело



Переглядів: 749