Готуємо чарівний ароматний пиріг з мандариновими кірками перед яким неможливо встояти
У нашій родині мандаринові кірки ніхто не викидає.
Мандаринові кірки, так само як і апельсинові — дуже ароматна добавка до випічки. Якщо ви любите цитрусові, то напевно оціните рецепт чарівного пирога нижче. Перед ним дуже складно встояти і не з’їсти пару шматочків з чаєм!
Інгредієнти:
- кірки від 5-7 дрібних мандаринів;
- 4 яйця;
- 150 гр. цукру;
- 100 мл рослинної олії;
- 150 мл кефіру;
- 10 гр. розпушувача;
- 280 гр. борошна;
- 2 ст. л. какао;
- вершкове масло для змазування форми.
Приготування:
Мандарини заздалегідь ретельно вимити, потім — замочити в содовому розчині на 20 хвилин (1,5 л води + 1 ст.л. соди), щоб видалити весь бруд. Після цього промити, кірки зняти, мандарини з’їсти. Подрібнити кірки будь-яким доступним способом: в блендері, або дрібно нарізати, або натерти на дрібній тертці.
Яйця змішати віночком з кефіром, рослинною олією і цукром. Всипати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на дві половинки. В одну засипати мандаринові кірки і какао, перемішати.
Форму змастити вершковим маслом. Зробити пиріг “зебру”. Ставити пляшку необов’язково, але вона дозволяє створити гарний ефект. Можна і просто наливати по 1 ст.л. то білого, то шоколадного тіста у центр, поки все тісто не буде в формі.
Випікати в духовці при температурі 180 градусів протягом 45-50 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з форми і, за бажанням, присипати цукровою пудрою.
А в розрізі цей чарівний пиріг виглядає ще краще. А наскільки ароматний — словами не передати!
Детальніше про приготування пирога з мандариновими корками дивіться у відео нижче:
Переглядів: 365