Замість промивання беремо сольовий розчин: поради щодо приготування плову

Кулінарні рецепти

Не кожна господиня знає.

Плов іноді виходить жирним, в’язким і несмачним.

Чому не виходить страва? Крохмальний клейстер, який міститься в рисі, псує його смак. Виправити ситуацію допоможе попереднє замочування рису.

Замочувати рис потрібно в гарячій або холодній воді, але не в окропі. Окріп розварить рис дуже швидко, він потріскається і розбухне більше, ніж потрібно.

“Муть”, яка виділяється в процесі замочування, це і є крохмаль, який псує смак майбутнього плову.

Після замочування рис стає крихким, тому не варто його терти, інакше він стане знову в’язким, а від цього ми намагаємося позбутися. Щоб зберегти форму рису, воду можна підсолити.

Чи можна замочити рис на ніч?

За пів години рис розбухне і помутніє. Цього часу достатньо.

Замочити рис заздалегідь — це порада для зайнятих господинь.

Коли тепла вода охолоне, змініть її на нову порцію. Так плов вийде ще більш розсипчастим.

Час замочування можна збільшити залежно від сорту рису. Наприклад, пропарений рис можна замочити на пів години, а ось червоному рису потрібно 3-5 годин.

Важливо замочувати рис в скляному посуді при кімнатній температурі.

Джерело



Переглядів: 328