Ці продукти є важливими для здоров’я суглобів
Здоров’я суглобів допоможуть підтримати певні продукти.
Біль і набряки суглобів — поширена проблема, з якою звертаються до лікарів. Лікарі можуть допомогти впоратися з дискомфортом декількома способами, у тому числі за допомогою ін’єкцій і різних лікарських засобів. Проте деякі з них рекомендують певні зміни у дієті, які здатні допомогти полегшити біль у суглобах. І ми перерахуємо найкорисніші продукти для підтримання гарного самопочуття.
Власне режим харчування не здатен позбавити від артриту або інших захворювань суглобів, проте було доведено, що певні продукти “зміцнюють кістки, підтримують імунну систему і борються із запаленнями”. Включивши їх у здорову збалансовану дієту ви значно поліпшите загальний стан і полегшите неприємні симптоми, що пов’язані з хворобами суглобів.
Риба
Риба вважається одним з найбільш корисних продуктів за наявності різних розладів. Її вживання корисне і для фігури, і для серця, оскільки може знизити рівень холестерину. Жирна риба містить кислоти омега-3, які допомагають боротися із запаленнями. Експерти рекомендують з’їдати по 100 г риби хоча б двічі на тиждень. Рекомендовані сорти: лосось, оселедець, тунець і скумбрія.
Часник
Переваги часнику не лише у його смаку і сильному ароматі, але й у корисних властивостях для організму. Дослідження показали, що продукти з сімейства цибулевих, у тому числі часник і цибуля, уповільнюють розвиток остеоартриту, тобто позитивно впливають на суглоби. Усе завдяки сполуці під назвою діаллілдисульфід, яка міститься у часнику. На думку експертів, вона може “обмежувати кількість ферментів, що ушкоджують хрящі” у клітинах людини.
Соя
Соя — не лише чарівна паличка для веганів і вегетаріанців, вона також може бути заміною рибі. З сої роблять тофу, який можна використовувати як заміну м’яса. Вважається, що рослинний продукт особливо корисний для людей з ревматоїдним артритом. Також варто спробувати боби едамаме — ще одне джерело корисних для серця і суглобів елементів. Едамаме мають низький вміст жиру і високий вміст білка та клітковини.
Боби
Квасоля — чудове джерело клітковини та білка. Деякі боби, такі як червона і біла квасоля й пінто, багаті на фолієву кислоту, залізо і калій. Ці поживні речовини відомі своєю користю для імунної системи, а вони також підтримують здоров’я серця та суглобів.
Цитрусові
Апельсини, лайми і грейпфрути відомі як джерело вітаміну С. Це натуральний антиоксидант, який необхідний для зростання, розвитку і відновлення усіх тканин організму. Було виявлено, що отримання потрібної кількості усіх вітамінів, включаючи вітамін С, допомагає імунній системі. За умови дотримання належної дієти це також може допомогти запобігти запалення і зберегти здоров’я суглобів.
Броколі
Броколі — чудове доповнення до будь-якої дієти, оскільки цей овоч багатий на поживні речовини. Особливо він рекомендується тим, хто піклується про здоров’я суглобів. Броколі містить сульфорафан, який, на думку дослідників, може “запобігти або уповільнити прогресування остеоартриту”. А ще зелений овоч багатий на кальцій, який сприяє зміцненню кісток.
Переглядів: 245