М’ясний делікатес на свято зі звичайної грудинки — ви назавжди забудете про магазинну ковбасу (ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Така закуска нікого не залишить байдужим.

Досить купувати магазинну ковбасу, приготуйте смакоту самі! Для цього вам знадобиться грудинка, трохи терпіння та ваші улюблені спеції — рецепт вийде у будь-кого.

Обов’язково спробуйте приготувати цей рулет, він дуже смачний.

Інгредієнти

  • свиняча грудинка — 1,3 кг
  • сіль — 2% від ваги
  • цукор — 1% від ваги
  • чорний перець — 2 ч.лож
  • мускатний горіх — 1/2 ч.лож
  • аджика — 2 ч.лож
  • лавровий лист — 3 шт
  • італійські трави — 2 ч.лож
  • часник — 3 зуб

Приготування

1. Лавровий лист розтовкти майже до пилу, мускатний горіх натерти на тертці, часник пропустити через прес і з’єднати всі інгредієнти (сіль, цукор, перець, аджику, італійські трави). Отриману суміш ділимо навпіл і добре прямо втираємо в м’ясо з обох боків.

2. Беремо пакет великий та чистий, відправляємо шматок грудинки туди. Закриваємо пакет, але щільно не зав’язуємо, щоб м’ясо у нас не задихнулося і відправляємо в холодильник на 4 дні. Протягом чотирьох днів один-два рази на день потрібно пакет перевертати.

3. У холодильнику м’ясо ущільнилося, наше завдання тепер скрутити цей шматок грудинки у дуже щільний рулет. Використовуючи звичайну кухонну нитку, робимо кілька перев’язок по довжині нашого рулету.

4. Тепер для приготування в духовці використовуємо решітку над листом, щоб стікав весь зайвий жир. Відправляємо в розігріту до 100 градусів духовку на 3 години.

5. Готовий рулет перекладаємо у форму, накриваємо фольгою і нехай повільно охолоне. Перед тим, як нарізати і подавати грудинку, дайте їй добре охолонути.

Подробиці дивіться в короткому відео.

Джерело



Переглядів: 374