Секрети приготування сирників, які не пригорають, не розтікаються та тримають форму

Кулінарні рецепти

8 лайфхаків для ідеальних сирників.

Готувати сирники дуже просто, проте смачними і апетитними виходять вони далеко не у всіх. Часто сирники прилипають до сковороди, розвалюються під час смаження, а буває, виходять «гумовими». Розповідаємо 8 правил для ідеальних сирників.

  1. Сир для сирників візьміть середньої жирності — 1-9%. Тісто може потекти, якщо сир буде жирним — вище 9%. І навпаки — якщо сир буде знежиреним, то сирники можуть вийти «гумовими».
  2. Також сир повинен бути якісним (сирні продукти з домішками та пальмовою олією не підійдуть — все попливе та прилипне). Перевірити чи дійсно сир якісний і чи вийдуть з нього сирники досить просто — на розігріту сковороду покладіть невелику кількість сиру та подивіться — якщо він не втратив форму і просто обсмажився — все добре, такий сир підійде для сирників. Якщо ж сир розплавився, розтікся по сковороді або навіть почорнів — діл не буде.
  3. Сир не повинен бути вологим і зернистим. Інакше в страву доведеться додавати більше борошна або манної крупи, і вони стануть жорсткими. В ідеалі для сирників підійде сир в пачках-брикетах (як вершкове масло).
  4. Не додавайте в тісто багато яєць, інакше сирники “попливуть” на сковороді. На 2 пачки сиру по 200 г досить одного яйця. Деякі господині додають не цілі яйця, а тільки жовтки — так тісто не розтікається і виходить більш густим.
  5. Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути густим, а перед смаженням слід ретельно запанірувати кожен сирник в борошні.
  6. Не переборщуйте з цукром! Він зробить тісто рідким, і сирники втратять форму. На 400 г сиру досить буде 0,5-1 ст. л. цукру. Якщо вам не вистачає солодкості в сирниках, завжди можна посипати готову страву цукровою пудрою, полити улюбленим варенням, джемом, медом, згущеним молоком.
  7. Щоб сирники не опадали, бажано частину борошна замінити манкою. Манка не обтяжує тісто, на відміну від борошна, і вбирає вологу. Сирники виходять ніжними і соковитими. Однак манці потрібно більше часу для розбухання, тому перед смаженням дайте тісту постояти 15 хвилин. Ідеальна пропорція на 400 г сиру — 1 ст. л. борошна і 2 ст. л. манки.
  8. Щоб сирники зберегли форму і рівномірно просмажилися, викладайте їх на добре розігріту сковороду з рослинною олією. Потім зменшіть вогонь і накрийте сковороду кришкою.Страву також можна запікати і в духовці — запаніровані сирники викладіть у форму і поставте на 30-40 хв. у розігріту до 150-180 градусів духовку.Джерело


Переглядів: 418