Які приправи ідеально підходять для приготування страв з печінки

Кулінарні рецепти

Чим приправити яловичу, свинячу, курячу та печінку індички, щоб було дуже смачно.

Печінка — корисний продукт, джерело вітаміну А, заліза та інших корисних речовин. Вітамін А необхідний для здоров’я нирок, нормального зору, для роботи мозку, і звичайно для жіночої краси — гладкої шкіри, красивого волосся і міцних зубів. Багато господинь вважають, що печінка смачна сама по собі, без спецій, досить додати сіль, перець і цибулю. Однак за допомогою приправ можна надати страві пікантності. Розглянемо, які приправи підійдуть для страв з яловичої, курячої, свинячої і печінки індички.

Приправи для свинячої та яловичої печінки

Для свинячої та яловичої печінки підійдуть одні й ті ж приправи: часник, мелений перець (чорний або білий), базилік, м’ята, шавлія, майоран, орегано, чебрець, розмарин, чебрець, мускатний горіх, естрагон. Із зелені слід додати петрушку або зелену цибулю.

Приправи для курячої печінки

  • Лавровий лист — перебиває специфічний запах продукту.
  • Чорний перець, сіль. Незалежно від способу приготування страви, кухарі радять додавати класичні приправи — сіль і перець під час приготування курячої печінки. Для смаження і запікання беруть велику сіль і мелений перець, а при варінні — перець горошком. Дуже смачна печінка виходить при смажені сковороді, тут не обійтися без цибулі.
  • Часник також доречно додати під час смаження, якщо хочеться додати страві більше гостроти.
  • Карі надає пікантності і гостроти, а також насичений колір.

Приправи для печінки індички

Найкраще печінку індички обсмажити на рослинній або оливковій олії, додавши часник і одну або кілька приправ:

  • Базилік — застосовують як у свіжому, так і в сушеному вигляді. Особливо добре поєднується свіжий базилік з індичою печінкою в салатах. Сушену приправу можна додати під час смаження печінки.
  • Петрушкою у свіжому вигляді найкраще прикрасити вже готову страву, так вона не втратить свій аромат, смак і корисні властивості. Зелень ідеально поєднується не тільки з печінкою індички, але і серцем, шлунками.
  • Чебрець краще додати разом з петрушкою в салат з печінки і свіжих овочів.

Печінка обов’язкова до вживання для тих, хто хоче зберегти своє здоров’я, оскільки продукт містить велику кількість вітамінів і корисних речовин. Спеції не будуть зайвими, якщо підібрати відповідні прянощі і використовувати їх в помірній кількості.

Джерело



Переглядів: 413