Щоб зробити м’ясо або котлети набагато смачніше — просто карамелізуйте цибулю
Як приготувати карамелізовану цибулю без цукру і бальзаміка.
Практично всі поважаючі себе кухарі мають в меню страви з додаванням цього апетитного інгредієнта.
Так як же смачно карамелізувати цибулю? — дивіться нижче:
Інгредієнти:
- 800 г цибулі
- сіль за смаком
- оливкова олія
Приготування:
- Насамперед необхідно очистити цибулю від лушпиння і нарізати її півкільцями. Щоб уникнути сліз, перед нарізкою очищені цибулини можна на 5-10 хвилин відправити в морозильну камеру.
- Далі вливаємо оливкову олію на розпечену сковорідку і висипаємо в неї цибулю. До слова, краще використовувати начиння з товстим дном, бо в ньому тепло розподіляється більш рівномірно.
- Потім цибулю слід посолити, перемішати і залишити тушкуватися під кришкою на повільному вогні.
- Час від часу кришку сковороди потрібно піднімати таким чином, щоб пар потрапляв в сковороду і змішувався з цибульним соком (саме за рахунок цього відбувається процес камарелізації). А також не забуваємо помішувати цибулю, щоб вона не підгоріла.
- Коли цибуля придбає золотисто-коричневий відтінок, можна знімати сковороду з вогню і переходити до найприємнішого етапу — дегустації.
Багато хто використовує для карамелізації цукор або бальзамічний оцет (в народі його ще називають бальзаміком). Не сказати, що це груба помилка і робити так не можна. Але в класичному варіанті приготування необхідності в додаванні даних інгредієнтів немає, бо в процесі тушкування цибуля сама по собі стає солодкуватою на смак.
Карамелізована цибуля ідеально поєднується з м’ясними стравами, а також добре гармонує з різними овочевими гарнірами. Не даремно її заведено додавати в бургери і подавати з ароматним шашликом.
Переглядів: 285