Поради, які допоможуть знайти відмінне застосування апельсинів на кухні і в побуті

Поради

5 способів використання помаранчевих цитрусових в господарстві.

Апельсини — це не тільки безперечне джерело вітаміну C. Насправді, відкривши для себе різні варіанти використання цих сонячних фруктів в домашньому побуті, ви будете дуже здивовані.

Добре розпалюють вогонь

Набагато ефективніше розпалювати вогонь сухими апельсиновими і лимонними кірками, ніж традиційними газетами. Перевага апельсинових кірок не тільки в приємному запаху, але і в тому, що при їх спалюванні виділяється менше креозоту. Крім того, вони містять цитрусові ефірні олії, які сприяють швидкому розпалюванню і тривалому горінню.

Поширюють чудовий запах в квартирі

Опустіть кілька апельсинових і лимонних кірок в літр води. Потім закип’ятіть суміш і насолоджуйтеся багатим, чудовим ароматом, що поширюється по вашому будинку. При необхідності додавайте воду при варінні.

Позбавлять ваш будинок від мурах

Одним з найдієвіших методів позбавлення вашого балкона або тераси від мурах є спеціальний розчин, приготований з апельсинових кірок. Все, що від вас вимагається, — це змолоти апельсинові кірки з 200 мл води в кухонному блендері. Отримане пюре обережно розкладіть в тих місцях, де часто з’являються мурахи. Незабаром ви помітите, що комахи покинули ваш будинок в пошуках нового місця проживання.

Як створити прекрасний аромат апельсинів і гвоздики у вашій шафі

Люди століттями використовували апельсини з гвоздикою не тільки для приємного запаху в шафах, але і для захисту від молі. Здійснити це дуже просто. Все, що вам знадобиться, — це апельсин, трохи сухої гвоздики і стрічка. Застроміть якомога більше гвоздичок в шкірку апельсина, а потім обв’яжіть фрукт стрічкою і підвісьте цю красиву і ароматну «кулю» в шафі з одягом або взуттям. Даний спосіб позбавлення від молі прекрасно підходить для маленьких закритих просторів, а дивовижний аромат збережеться набагато довше, ніж ви думаєте.

Зацукровані апельсинові кірки

Не викидайте кірки від апельсинів після їжі. Замість цього покладіть їх в пакет і приберіть в холодильник. Коли у вас набереться досить багато кірок, дістаньте їх і поріжте на тоненькі скибочки. Опустіть кірки в каструльку і прокип’ятіть на плиті. Після охолодження злийте воду і прокип’ятіть ще кілька разів, поки не піде вся гіркота. Потім додайте цукор — стільки, скільки забажаєте — і закип’ятіть знову. Коли кірки остаточно охолонуть, налийте зверху невелику кількість холодної води, потім обваляйте розм’якшені кірки в цукрі і викладіть у форму для запікання. Переконайтеся, що кірки не торкаються одна одної. Духовка повинна бути виставлена на температуру не вище 120 градусів. Запікайте кірки до висихання, потім вийміть, охолодіть і покладіть в герметичний контейнер. Це прекрасне частування не соромно запропонувати гостям, а також ви можете використовувати зацукровані кірки в випічці — вони надають чудовий аромат.

Більш того, зацукровані апельсинові кірки цілком можуть послужити чудовим подарунком. Якщо покласти частування в симпатичну баночку, оформлену красивою тканиною, а навколо кришки зав’язати бант з блискучою атласної стрічки, ви отримаєте чудовий подарунок для цінителя смачних і цікавих штучок, приготованих власноруч.

Джерело



Переглядів: 540