Блискуча і матова сторона харчової фольги: яка правильна чи без різниці
Який бік найкраще використовувати.
Алюмінієва фольга є в кожному будинку. У ній запікають м’ясо, а ще зберігають їжу, якщо не бажають, щоб на неї вплинула температура. Ті, хто часто користується цим пакувальним матеріалом, явно помічали його особливість: одна сторона обов’язково глянцева, друга має матову текстуру. Але чому і для чого?
Взагалі алюмінієва фольга з’явилася в побуті нещодавно. До 1910 року в харчовій і фармацевтичній промисловості використовувалася олов’яна фольга. Однак її було складніше згинати, та й присмак олова, який залишався буквально скрізь, привів до вдосконалення технології і заміні вихідного матеріалу.
Новий тип фольги відображає близько 88% світла, тому використовується також для фотозйомки. Інша перевага полягає в тому, що фольгу можна переробляти. Це означає, що вона екологічно безпечна.
Виробництво полягає в тому, що пластини алюмінію прокочуються між спеціальними валиками. Це робить їх неймовірно тонкими. Фольга може легко порватися. Тому її прокочують в два шари. Та сторона, що стикається з валиком, і набуває глянсовий блиск.
Фактичної різниці між двома сторонами матеріалу немає. Тому для готування і упаковки можна використовувати фольгу з будь-якого боку. Правда, деякі господині вважають, що на матовій стороні їжа частіше пригорає.
А ось для фотозйомки краще використовувати глянсову сторону. У неї потужність відображення значно більша.
Переглядів: 381