Божественний британський крамбл зі слив — зметуть зі столу прямо з форми (+ВІДЕО)
Цікавий рецепт у сезон слив.
Готується цей смачний десерт простіше простого. А чи треба говорити, що з морозивом, поки він теплий, це просто верх блаженства смаку і аромату.
Крамбл — це Британський десерт з сезонних фруктів, коли зверху хрустка скоринка з тіста, а внизу дуже м’які і ніжні сливи з кислинкою лимона. Відірватися неможливо!
Інгредієнти для тіста:
- 300 г борошна
- 4 ст. л. коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- 2 ст. л. звичайного цукру
- 120 г вершкового масла
- 10 г ванільного цукру
- 0,5 ч. л. розпушувача
- щіпка солі
Інгредієнти для начинки:
- 1 кг слив
- 4 ст. л. коричневого цукру (можна замінити звичайним)
- цедра і сік половини лимона
Приготування:
- Сливи вимийте, розріжте навпіл і видаліть з них кісточки.
- Для приготування карамелі розтопіть коричневий цукор на сухій сковороді. Зверніть увагу, що ложкою або лопаткою помішувати карамель не варто. Просто погойдуйте сковороду з боку в бік.Також додайте до карамелі півпачки ванільного цукру, сік і цедру половини лимона. Додайте половинки слив. Варіть на повільному вогні близько 5 хвилин до загустіння начинки.
- Для приготування тіста змішайте цукор з половиною ванільного цукру, додайте борошно, дрібку солі і вершкове масло. Перетріть все в крихту. Також всипте розпушувач. Крихта повинна вийти вологою.
- Форму змастіть невеликим шматочком вершкового масла. На дно викладіть начинку. Засипте все борошняною крихтою.
- Випікайте крамбл у заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35 хвилин.
- Ось і все, ароматний крамбл зі сливами готовий. Смачного!
А щоб детальніше ознайомитися з цим рецептом, дивіться відеорецепт:
Переглядів: 281