Дуже смачний заварний крем на згущеному молоці і вершковому маслі — це саме “той” смак з дитинства! (+ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Виходить легкий повітряний, а після охолодження стабільний.

Крем добре підходить для тортів в такі як медовик, наполеон і навіть бісквітні, але краще щоб коржі бісквіту були не товсті, а торт багатошаровий, також для наповнення тістечок, таких як еклери, профітролі і вафельні трубочки.

Виходить легкий, однорідний на смак не жирний і дуже нагадує морозиво. Готується легко і просто.

Інгредієнти

  • велике яйце — 1 шт.
  • молоко — 300 мл.
  • цукор — 75 гр.
  • вершкове масло 82,5% — 200 гр.
  • згущене молоко 8% — 250 гр.
  • кукурудзяний крохмаль — 25 гр.
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Усі продукти повинні бути кімнатної температури.

Приготування

1. У миску виливаємо яйце, висипаємо цукор, із загальної кількості додаємо трохи молока, добре все розмішуємо і висипаємо крохмаль. Знову все добре розмішуємо до однорідної маси.

2. Решту молока виливаємо в каструлю і відправляємо на вогонь. Молоко доводимо майже до кипіння. Виливаємо його тонкою цівкою в нашу суміш і добре перемішуємо.

3. Повертаємо все в каструлю і відправляємо на вогонь. Вогонь невеликий. Постійно помішуючи доводимо до кипіння. Коли відчуваєте що вже з’являються грудочки помішувати потрібно швидше. Іноді зупиняйтеся і перевіряйте чи починає суміш кипіти. Коли пішли перші бульки з цього моменту потрібно варити близько хвилини, щоб спрацював крохмаль і загустив заварну основу.

4. Висипаю ванільний цукор і добре перемішуємо. Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою в контакт, щоб не з’явився піт і крем не брався скоринкою. Відправляємо в прохолодне місце для охолодження.

5. Збиваємо вершкове масло на середній швидкості близько п’яти хвилин до пишності. Додаємо по одній столовій ложці згущене молоко і кожен раз збиваємо його до повного з’єднання з маслом (30-40 секунд). Якщо ви робите крем для наповнення тістечок, то беріть 1:1 тобто 200 грамів згущеного молока.

6. Додаємо заварну основу, теж порціями, кожну порцію збиваємо по 30-40 секунд до повного з’єднання. В кінці збиваємо до пишності.

Крем готовий!

Подробиці приготування дивіться у відео.

Джерело



Переглядів: 345