Як можна просто і швидко заточити ножі блендеру та м’ясорубки

Поради, Технології

Простіше простого!

Всі знають, що звичайні ножі з часом тупляться, але багато людей навіть не думають, що ножі блендеру теж спіткає така проблема. Та й ножі м’ясорубки теж не вічні. Тому все це добро треба час від часу заточувати, щоб працювати з кухонним приладдям було простіше та легше.

Якщо зі звичайними ножами все просто і питань та сумнівів ні у кого не викликає, то як заточити ножі блендеру та м’ясорубки мало хто знає.

Тому розповідаємо, як легко заточити ножі блендера, причому неважливо — погружного, або коктейльного, бо заточуються вони однаково:

Беремо шкаралупу від трьох яєць, важливо, щоб вона була суха — для цього приберіть мембрану з внутрішньої частини шкаралупи. І перебиваємо її кілька хвилин блендером — от і все! Через пару хвилин спробуйте гостроту лез — якщо ще не дуже гострі — повторіть маніпуляцію.

З ножами м’ясорубки теж все просто — треба вирізати з наждачної бумаги (маленької фракції) кружечок по розміру решітки, вставити цю бумагу у м’ясорубку шліфувальною стороною до ножа і покрутити ручку проти часової стрілки (це важливо!) і все — ножі заточаться.



Переглядів: 274