Сливовий соус ткемалі — смачнюща заготовка на зиму

Кулінарні рецепти

Готується швидко і виходить дуже смачно!

Сезон слив вже давно розпочато, якщо вже і свіжих наїлися і компоти позакривали — беріть до уваги рецепт соусу. Ткемалі — відомий сливовий соус, який підходить і до м’яса і до риби і навіть ложку можна у заправку салату додати. Дуже смачний та незвичний смак підкорить вас з першої ж ложки.

Інгредієнти:

  • алича або сливи — 1 кг
  • часник — 1 головка
  • перець пекучий — 1 стручок (регулюйте на свій смак)
  • кінза свіжа
  • укроп свіжий
  • м’ята блошниця (омбало) -1 ч л (суха), або 20 г листя
  • хмелі-сунелі — 2 ч. л
  • сіль — 1,5 ч. л
  • цукор — 6 ч. л

Приготування:

Подрібнюємо сливу на м’ясорубці, ставимо на вогонь і кип’ятимо 10-15 хвилин. В цей час подрібнюємо зелень, часник та перець — можна у чопері, можна на м’ясорубці.
Додаємо всі інші інгредієнти у сливове пюре та варимо ще 10 хвилин, закочуємо і укутуємо.



Переглядів: 315