Ці продукти допомагають підтримувати гарну гостроту зору
Деякі продукти позитивно впливають на зір людей.
Зараз ми розповімо, як потрібно харчуватися, щоб підтримувати гострий зір і запобігти очні хвороби.
Жирна риба
Риба жирних сортів — джерело цінних поліненасичених омега-3 кислот. Для очного здоров’я особливо важливою є докозагексаєнова кислота. Ця речовина допомагає за наявності синдрому сухого ока, сприяє відновленню структурної оболонки органу зору.
Щоб забезпечити регулярне надходження в організм необхідної кількості даної речовини, вживати рибку слід хоча б 2-3 рази щотижня. Найбільша кількість докозагексаєнової кислоти міститься у сардинах, скумбрії, лососі і тунці.
Листова зелень
Для максимальної користі, а також для гарного зору, рекомендується вживати овочеву листову зелень щодня. Найкориснішими є листові овочі темно-зеленого кольору — наприклад, шпинат, капуста. У їх складі є особливі речовини ксантофіли, зокрема лютеїн і зеаксантин. Вони мають потужні антиоксидантні властивості і підтримують гостроту центрального зору.
Червоні і помаранчеві овочі
Овочева продукція помаранчевих, червоних відтінків містить вітаміни А, Е, С, а також незамінний для очного здоров’я бета-каротин. Усі ці цінні речовини підтримують денний зір. Знайти їх можна у гарбузі, моркві, дині, бататі.
Яйця
У їх складі є дуже важливі для підтримання здоров’я зорового органу компоненти — амінокислоти, лютеїн, цистеїн, лецитин, сірка. Одна з функцій цих речовин — захист очного кришталика від різних пошкоджень і негативних зовнішніх впливів.
Продукти з сої
Соя та її похідні — природне джерело незамінних жирних кислот, фітоестрогенів, вітаміну Е. Крім того, у соєвих продуктах є натуральні протизапальні інгредієнти, що пригнічують розвиток очних хвороб.
Фрукти і ягоди
У цих продуктах у великій кількості містяться вітаміни А, С, зеаксантин, лютеїн, різні групи антиоксидантів, а також особливі хімічні речовини, що захищають органи зору від негативного впливу вільних радикалів. Особливо корисними для зору є полуниця, чорниця, яблука, авокадо, цитрусові.
Переглядів: 291