Що приносить більше користі людині: диня або кавун
І диня, і кавун приносять організму людини особливу користь.
Дієтологи пояснили, чи можна вважати більш корисним кавун або диню.
Лікарі дієтологи розповіли, що диня і кавун досить низькокалорійні плоди, але диня краще насичує через більш високу кількість клітковини. При цьому, зауважили фахівці, “клітковина очищає організм і стабілізує холестерин”.
Крім цього, диня перевершує кавун за вмістом вітаміну С: якщо 100 г дині дають організму близько 36 мг цінного вітаміну, то аналогічна порція кавуна — лише близько 8 мг.
“Вітамін С важливий не лише для імунітету: він допомагає залізу засвоюватися і позитивно впливає на шкіру”, — нагадали фахівці.
Водночас кавун є джерелом такої речовини як лікопін, якої диня позбавлена. Лікопін профілактує розвиток запальних процесів у судинах, покращує захист організму від виникнення атеросклерозу, а також серцевих патологій. Також завдяки його впливу зменшується ймовірність появи депресії, тривожності, рідше виникає суглобовий біль.
Лікарі вважають, що навряд чи можна назвати диню або кавун більш корисними — усе залежить від індивідуальних потреб організму, його стану. Головне, резюмують експерти, не вживати жоден з рослинних продуктів одразу у великій кількості.
Переглядів: 287