Террін — першокласна закуска до святкового столу і не тільки (+ВІДЕО)

Кулінарні рецепти

Смачна, оригінальна і дуже проста в приготуванні.

Якщо ви ламаєте голову над тим, чим пригостити домочадців або гостей, то террін вам на допомогу! Це чудова холодна закуска родом з Франції. Хтось порівнює його з запіканкою, а хтось з паштетом, але правда десь по середині. У будь-якому випадку це дуже оригінальна і разом з тим проста в приготуванні закуска, яка напевно вас приємно здивує.

Вам будуть потрібні:

  • печериці свіжі — 600 г;
  • рослинна олія — 1.5 ст. л.;
  • сіль і перець — за смаком;
  • сметана — 350 г;
  • вершки — 200 мл;
  • желатин — 20 гр + 70 мл холодної води;
  • кріп — 50 г;
  • часник — 3-4 зубчики.

Спочатку беремо швидкорозчинний желатин і заливаємо його холодною водою, добре розмішуємо і поки прибираємо в сторону, до набухання.

Далі беремо гриби і нарізаємо їх шматочками, але не дрібно. Викладаємо нарізані печериці на гарячу сковороду і випаровуємо рідину. Після того, як велика частина рідини вийде, додаємо трохи рослинної олії і обсмажуємо гриби до рум’яної скоринки.

Далі викладаємо в сковороду сметану і виливаємо вершки, солимо, перчимо і все добре перемішуємо. Як тільки соус почне трохи закипати, додаємо в нього дрібно посічену зелень, а також додаємо кілька пропущених через прес зубчиків часнику. Сюди ж викладаємо добре набряклий до цього часу желатин, добре все перемішуємо, до повного розчинення желатину. Тушкуємо соус протягом декількох хвилин.

Потім виливаємо соус у відповідну форму, закриваємо плівкою і даємо трохи охолонути, після чого прибираємо в холодильник на 4-5 годин, а краще на всю ніч. Ось і все, смачна і оригінальна закуска готова.

Головне засвоїти основу цього рецепту, а начинку терріна можна урізноманітнити і міняти на свій розсуд: замість або на додаток до грибів можна використовувати також м’ясо, птицю, рибу, овочі і будь-яке їх поєднання, яке припадає вам до смаку.

А нижче ви можете подивитися детальний відеорецепт цієї оригінальної, але простої в приготуванні закуски.

Джерело



Переглядів: 254