З чим потрібно їсти гречку, щоб було корисно для здоров’я та смачно
Новий погляд на звичний продукт.
Гречана крупа для багатьох асоціюється з дитинством, однак і в дорослому житті ми все частіше стикаємося з її згадкою. Гречка неймовірно корисна, а крім цього і смачна, якщо знати, як її готувати.
Гречка запобігає утворенню жовчних каменів, знижує кров’яний тиск, зменшує ризики серцевих захворювань, а також і раку грудей. Склад цієї крупи багатий міддю, магнію, клітковиною, марганцем, кальцієм, фосфором, залізом, цинком і селеном. У гречці немає цукру і холестерину, міститься безліч жирних кислот омега-3 і омега-6, амінокислот і білка.
Тепер з гречаної крупи готують не тільки каші, але і використовують у випічці, замінюючи борошно. У гречці немає глютену — і це оптимальний варіант для багатьох, хто страждає його непереносимістю. Салати, супи, другі страви — вибір насправді куди більший, ніж ми звикли думати.
Помідори і сир
Звучить заманливо, чи не так? Зваріть гречану кашу, наріжте невеликими кубиками помідори і сир фета, а якщо є бажання можна розбавити смак і оливками — так вийде навіть схоже на грецький салат, але куди більш ситний.
Гриби
Ризотто з гречки з грибами сподобається навіть гурманам. Чебрець і кокосова олія нададуть особливу пікантну нотку цій страві. З урахуванням того, що гречка і гриби готуються швидко — цей рецепт виручить, коли хочеться чогось смачного, а часу в обріз.
Гарбуз, нут і куркума
Гарбуз, нут, куркума і гречка — так виглядає найбільш незвичайне рагу, яке неймовірно корисне і поживне. Така страва позитивно позначиться і на імунній системі, а смакові рецептори безумовно будуть вам вдячні.
Фрукти, рукола і волоські горіхи
Зваріть трохи гречки і приготуйте салат з додаванням персиків, чорниці, граната, руколи і волоських горіхів. Такий освіжаючий салат хороший як в якості обіду, так і низькокалорійної вечері.
Шпинат і яйця
Відмінний варіант для неквапливого сніданку у вихідний день. Гречана крупа, яйця, шпинат, волоські горіхи і щіпка мускатного горіха — така пікантна запіканка сподобається навіть гурманам.
Переглядів: 287