Яким чином перець чилі допомагає убезпечити себе від розвитку діабету і хвороб серця
Діабет і хвороби серця можна профілактувати за допомогою перцю чилі.
Вживання перцю чилі покращує захист організму від розвитку діабету і серцевих захворювань, констатують дослідники.
Вчені назвали перець чилі “маленьким продуктом”, який має властивість знижувати ризик розвитку діабету і серцевих захворювань. Висновок про те, що “гостра червона їжа може запобігти цим двом потенційно смертельним захворюванням”, був зроблений дослідницькою групою під керівництвом доктора Кіран Ахуджа.
Фахівці пояснюють оздоровчий ефект даного виду перцю вмістом активних інгредієнтів капсаїцину і дигідрокапсаїцину.
Захист від хвороб серця
Коли справа стосується серцевих захворювань, капсаїцин і дигідрокапсаїцин у перці чилі здатні зменшувати утворення жирових відкладень на стінках артерій, запобігаючи тим самим утворення тромбів, свідчать експерти. Вони нагадують, що жирові відкладення і тромби є ключовими факторами схильності людини до серцево-судинних патологій.
“Перець чилі може знизити окислення “поганого” холестерину, зменшуючи утворення бляшок у артеріях”, — кажуть дослідники.
Їх висновок перегукується з даними дослідження, результати якого були опубліковані Журналом Американського коледжу кардіологів. Згідно з цими даними, вживання перцю чилі не менше за чотири рази на тиждень знижує ризик смерті через ішемічну хворобу серця на 44 %.
Захист від діабету
Цей вид перцю також допомагає вберегтися від діабету (зокрема, від діабету 2 типу). Однією з основних проблем, які пов’язані з діабетом 2 типу, є підвищений рівень цукру у крові — результат того, що інсулін, який виробляється підшлунковою залозою, не може працювати належним чином або його недостатньо.
Дослідження показало, що вживання у їжу страв, що містять перець чилі, корелює зі зниженням рівня цукру у крові і концентрації інсуліну після їжі.
“Ґрунтуючись на наших попередніх дослідженнях, ми очікуємо, що споживання перцю чилі людьми з порушеною толерантністю до глюкози і діабетом 2 типу забезпечить значне поліпшення рівня глюкози у крові після їжі, інсуліну та інших факторів ризику розвитку діабету і серцевих захворювань”, — заявила керівник проєкту, доктор Ахуджа.
Переглядів: 649