Яку воду краще пити — сиру, кип’ячену чи мінеральну

Здоров`я

Дотримуємося водного балансу.

Про те, що вода корисна для всього організму, відомо кожному. Вона нормалізує обмінні процеси, допомагає прискорити метаболізм, живить шкіру, роблячи її більш гладкою, дарує заряд бадьорості і має ще масу корисних властивостей. Тому дотримання водного балансу — запорука здорового організму. Але яку воду краще пити — сиру, кип’ячену або мінеральну? Розбираємося в нашому матеріалі.

Сира

Сирою називається джерельна вода, бутильована або фільтрована. Найбезпечніший варіант — це, звичайно, вода з пляшки, бо за її якість ручається виробник. Що стосується фільтрованої або джерельної, перш ніж бути впевненими, що така вода корисна, варто провести хімічний аналіз, який покаже, чи є у воді небезпечні бактерії або домішки. Цим займаються спеціальні лабораторії, до яких ви можете звернутися.

Мінеральна

Мінеральна вода має величезну кількість корисних властивостей. Вона покращує метаболізм, сприяє схудненню, виведенню токсинів з організму, лікує гастрит, зміцнює нервову систему і імунітет, покращує стан волосся, шкіри і нігтів і навіть здійснює омолоджуючий ефект. Однак, не дивлячись на всі ці властивості, мінеральна вода може бути небезпечна. Лікарі не радять пити її на регулярній основі, і, вже тим більше, замінювати нею звичайну. Всі мінералки, крім столової, — лікарські засоби, якими лікуються певні хвороби. Пити її варто тільки після консультації з лікарем, в іншому разі ви ризикуєте завдати шкоди своєму здоров’ю.

Кип’ячена

Після кип’ятіння вода втрачає багато корисних мікроелементів, які в ній містяться. Наприклад, натрій, магній і кальцій осідають на нагрівальних частинах пристосувань, в яких ви кип’ятите воду. Також через термічну обробку з рідини випаровується кисень — тому така вода здатна утворювати набряки. Однак кип’ятіння робить воду більш безпечною, бо в ній вбиваються всі шкідливі бактерії. Щоб кип’ячена вода принесла максимум користі, вимикайте чайник відразу ж, як тільки вона закипіла, і пийте її відразу ж, у свіжому вигляді.

Джерело



Переглядів: 342