Як зберігати волоські горіхи в домашніх умовах
Основні правила.
Волоські горіхи дуже широко застосовуються кулінарами для приготування різноманітних страв. Все це завдяки тому, що горіхи відрізняються прекрасним смаком, вони поживні і мають лікувальні властивості.
Вони містять унікальний набір вітамінів, мінералів, рослинного білка і ненасичених жирних кислот. Однак, саме через високий вміст жирів, волоський горіх має нетривалий термін зберігання. І тому дуже важливо уважно поставитися до зберігання на зиму.
Якщо правильно зберігати волоські горіхи, це дозволить зберегти їх без проблем до наступного врожаю. Горіхи можна зберігати у шкаралупі чи очищеному вигляді. У шкаралупі горіхи зберігаються найкраще і не втрачають своїх цілющих та смакових якостей до року. Очищені волоські горіхи зберігати складніше. Правильно їх слід зберігати у холодильнику або навіть у морозильній камері.
Покрокова інструкція підготовки волоських горіхів до зберігання
- Візьмемо волоські горіхи, тару для зберігання, пакети для заморожування, пластиковий контейнер.
- Горіхи в шкаралупі слід перебрати, очистити від залишків шкірки, пересипати в скляний, пластиковий або металевий посуд, який можна щільно закрити. Зберігайте при температурі від -5°С до +10°С. У такому вигляді волоські горіхи в шкаралупі можна зберігати до 1 року.
- Очищені ядра волоських горіхів можна зберігати близько 1 місяця, якщо їх помістити в сухий контейнер, що щільно закривається, і помістити в холодильник.
- Якщо ядра волоських горіхів вам необхідно зберегти на 3-4 місяці, їх необхідно порційно помістити в пакети для заморозки, максимально вичавивши з них повітря, і відправити в морозилку.
Переглядів: 299