Як вживати яйця, щоб вони приносили більше користі
Правильне вживання зробить яйця більш корисними для людей.
Яйця — найпоширеніший продукт. Їх додають у випічку, салати, коктейлі, супи, фарш і, нарешті, готують самостійні страви з яєць. Ми вирішили розібратися, як вживати цей продукт правильно і наскільки він корисний.
Можна навіть смажені
Так, навіть у такому вигляді яйця їсти корисно. Власне поєднання білка і жовтка забезпечує правильний баланс білків та жирів. А оскільки жовток все ж таки більш корисний, то дієтологи рекомендують готувати яєчню, а не змішувати компоненти.
Лише одне яйце на день
Вони підвищують рівень правильного холестерину, знижують ризик розвитку атеросклерозу, серцево-судинних захворювань, інсульту, катаракти. У яйцях міститься велика кількість вітамінів А, D, E, K і групи B, а також холін. Усі вони є корисними для мозкової діяльності.
Продукт для схуднення
У яйцях міститься багато білка, який продовжує відчуття ситості. У одному середньому яйці міститься 6 г білка і 5 г жиру, а калорій — близько 75. Якщо ви вирішили схуднути, то у такому разі краще утриматися від яєць у смаженому вигляді. Надавайте перевагу яйцям, які зварені некруто, або паровому омлету лише з білків.
Як один з інгредієнтів
Для випічки рекомендується, навпаки, окремо збивати білок і жовток, оскільки це сприяє аерації яєць і полегшує засвоєння організмом.
Шкода
Багато експертів вважають, що через перенасичення будь-яким продуктом може стати зле, але, якщо не зловживати кількістю з’їдених яєць, ви лише наповните організм корисними речовинами. У одному дієтологи є одностайними: вони рекомендують утриматися від вживання у їжу сирих яєць, оскільки є ризик захворіти на сальмонельоз.
А щоб відрізнити свіже яйце від несвіжого, потрібно подивитися на розмір гострої частини продукту, у свіжого вона не більша за 3 мм, а у тухлого — більша за 5 мм. Найпоширеніший спосіб перевірки — покласти яйця у воду, і ті, які спливуть на поверхню, викинути.
Переглядів: 311