Як вибрати хороший кетчуп: 3 поради від кулінарних блогерів
Ми розповімо, на що звернути увагу при виборі кетчупу в магазині.
Кетчуп — досить популярний і смачний соус. Зазвичай, багато хто не замарюються і купують його. Але, є й ті, хто готує кетчуп в домашніх умовах.
Як же вибрати хороший магазинний кетчуп? Кулінарні блогери поділилися трьома порадами, за допомогою яких ви зможете точно визначити якісний продукт.
Ніяких штучних добавок!
Склад кетчупу досить простий: вода, томатна паста, цукор, оцет, сіль, а також екстракти трав і спецій. Побачили в складі штучні добавки, наприклад, загусники і барвники, — такий соус краще відкласти!
У кетчупі не повинен бути крохмаль
Масова частка сухих речовин в кетчупі повинна бути на позначці 23%. У складі не повинно бути крохмалю. Кетчуп з крохмалем містить менше томатів і по консистенції буде пухким і густим. Якщо в соусі є крохмаль, значить виробники хочуть здешевити інгредієнти, а за підсумком отримати якість і смакові особливості продукту.
Кетчуп без консервантів — можливий
Існує така думка, що без консервантів кетчуп зберігатися не буде, а тому застосування їх неминуче. Насправді є інші техніки виробництва томатних соусів, які збільшують терміни їх зберігання без застосування консервантів.
Кому не можна кетчуп: якщо у людини є проблеми з порушенням метаболізму і надмірною вагою, то їй варто бути обережною при виборі кетчупу. Неякісний кетчуп з ароматизаторами і барвниками може погіршити ситуацію.
Переглядів: 279