Як відрізнити і вибрати солодкий і запашний сорт апельсина

Поради

Лайфхаки при виборі солодкого фрукта.

На прилавках сучасних магазинів представлений широкий асортимент різних сортів апельсинів, проте не завжди за їх назвою і країною експортером можна вибрати солодкий фрукт. Експерти розповіли, як правильно вибирати апельсини, щоб вони радували не лише своїм зовнішнім виглядом і запахом, але і смаком.

Лайфхаки при виборі солодкого апельсина

При виборі фрукта на ринку або в магазині не завжди можна вгадати з його смаковими властивостями. Іноді красивий, пружний і стиглий на вигляд апельсин може виявитися занадто кислим.

Щоб не помилитися з вибором, необхідно звернути увагу на ряд ознак, які свідчать про солодкість фрукту.

Перш за все, потрібно оглянути шкірку апельсина, яка повинна бути яскравою і рівномірно забарвленою. У апельсинів солодких сортів шкірка гладка і має поодинокі вкраплення червоного кольору.

У свою чергу пористість на шкірці — говорить про її товщину, проте не є маркером смаку фрукта.

За вагою апельсина можна визначити його соковитість, чим соковитіший апельсин — тим більша ймовірності, що він смачніший. З цього рекомендується робити вибір в сторону плодів, які «важчі». При цьому слід зауважити, що важкий фрукт — не значить великий: апельсини великих розмірів не завжди відрізняються солодкістю.

До солодких сортів відносяться апельсини з яскраво вираженою верхівкою, або як її називають в народі «пупок». У розрізі цієї верхівки можна побачити ще один невеликий плід.

Правила зберігання апельсинів

Крім вибору солодкого і соковитого апельсина, потрібно знати і про умови зберігання плоду. Мало хто надає цьому значення, проте підтримка правильних умов допоможе продовжити «життя» фрукту в нерозкритому стані.

Вдома при кімнатній температурі апельсини можуть зберігатися протягом 7 днів. У прохолодному середовищі плоди можуть пролежати до декількох тижнів, що залежить від зрілості фрукта. Важливо відзначити, що плід «любить» сухі приміщення.

При цьому відправити плід в холодильник, льох або у фруктову вазу — мало. Час від часу потрібно контролювати його стан. У разі появи вм’ятин — найближчим часом фрукт потрібно з’їсти або використовувати в приготуванні. Також плід потрібно протирати від вологи і конденсату, що утворилися на ньому.

Мити апельсини потрібно безпосередньо перед вживанням.

Оптимальні умови і термін зберігання залежить від сорту апельсинів.

Господині часто використовують не лише м’якуш фрукта, але і його шкірку, виготовляючи з неї цедру. Перш ніж додавати цедру в страви, шкірку апельсина потрібно ретельно очистити від консервантів і хімікатів.

Джерело



Переглядів: 305