Як кава з молоком впливає на наш організм — кому корисна, а кому — ні
Корисні і шкідливі властивості кави з молоком.
Медики відзначили — кава з молоком набагато корисніше звичайного напою без його додавання. Це пояснюється тим, що обидва інгредієнти не вступають в хімічну реакцію між собою.
Фахівці відзначають, що чим більше в напої молока, тим менше кофеїну.
Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитого кофеїном. До того ж напій є хорошим сечогінним засобом. Часто його дієтологи можуть рекомендувати до вживання невеликими порціями.
Основні корисні властивості кави з молоком:
- покращує смакові якості напою;
- антиоксиданти зміцнюють клітини волосся і перешкоджають їх випаданню;
- молоко допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск;
- завдяки великій кількості мінералів та інших корисних елементів напій позитивно впливає на стан дерми і уповільнює передчасний процес старіння;
- завдяки молоку в каві підвищується активність головного мозку, знижується втома і сонливість;
- одна чашка кави з молоком забезпечить здоровий сон — вона не стане причиною безсоння;
- додавання молока, а також антиоксидантів, які є в складі напою, допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб.
У складі напою є кофеїн, який є лікувальним препаратом слід зауважити, що у великих кількостях він може завдати і шкоди організму. Лікарі рекомендують додавати в напій молоко. Однак воно може викликати у деяких людей алергічні реакції. В результаті організм страждає від діареї.
Лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям з непереносимістю лактози.
Основні факти про корисність і шкоду кави з молоком
Напій є досить-таки калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50. До того ж сповільнюється процес обміну речовин, адже затримана в організмі вода бореться з жирними речовинами.
Людям з підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано випивати звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить немаленький рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.
Багатьом людям не рекомендують вживати звичайну каву, адже її гаряча температура призведе до термічних опіків тканин стравоходу. Лікарі відзначили, що додавання молока допоможе знизити температуру напою.
Переглядів: 290