Як кава з молоком впливає на наш організм — кому корисна, а кому — ні

Здоров`я

Корисні і шкідливі властивості кави з молоком.

Медики відзначили — кава з молоком набагато корисніше звичайного напою без його додавання. Це пояснюється тим, що обидва інгредієнти не вступають в хімічну реакцію між собою.

Фахівці відзначають, що чим більше в напої молока, тим менше кофеїну.

Молоко допомагає відновити кількість кальцію, вимитого кофеїном. До того ж напій є хорошим сечогінним засобом. Часто його дієтологи можуть рекомендувати до вживання невеликими порціями.

Основні корисні властивості кави з молоком:

  • покращує смакові якості напою;
  • антиоксиданти зміцнюють клітини волосся і перешкоджають їх випаданню;
  • молоко допомагає знизити вплив кави на артеріальний тиск;
  • завдяки великій кількості мінералів та інших корисних елементів напій позитивно впливає на стан дерми і уповільнює передчасний процес старіння;
  • завдяки молоку в каві підвищується активність головного мозку, знижується втома і сонливість;
  • одна чашка кави з молоком забезпечить здоровий сон — вона не стане причиною безсоння;
  • додавання молока, а також антиоксидантів, які є в складі напою, допомагають запобігти розвитку багатьох хвороб.

У складі напою є кофеїн, який є лікувальним препаратом слід зауважити, що у великих кількостях він може завдати і шкоди організму. Лікарі рекомендують додавати в напій молоко. Однак воно може викликати у деяких людей алергічні реакції. В результаті організм страждає від діареї.

Лікарі не рекомендують вживати каву з молоком вагітним жінкам, людям з хворобами шлунково-кишкового тракту, панкреатитом, гіпертонією. Також напій протипоказаний людям з непереносимістю лактози.

Основні факти про корисність і шкоду кави з молоком

Напій є досить-таки калорійним продуктом. У чашці звичайної кави міститься не більше 5 калорій, а при додаванні молока калорійність стає не менше 50. До того ж сповільнюється процес обміну речовин, адже затримана в організмі вода бореться з жирними речовинами.

Людям з підвищеним рівнем кислотності не рекомендовано випивати звичайну чорну каву: вона ще більше підвищить немаленький рівень pH в організмі. Кава з молоком діє м’якше.

Багатьом людям не рекомендують вживати звичайну каву, адже її гаряча температура призведе до термічних опіків тканин стравоходу. Лікарі відзначили, що додавання молока допоможе знизити температуру напою.

Джерело



Переглядів: 290