Як часто і як правильно споживати молоду картоплю

Здоров`я

Користь молодої картоплі.

Молода картопля — один з найкорисніших продуктів літа. Регулярне споживання і правильні способи її приготування допоможуть організму отримати максимальну користь.

Молоду картоплю правильніше за все не очищати від тонкої шкірки перед приготуванням. Таким чином, збережеться максимальна кількість поживних речовин, особливо вітаміну С. Перед тим, як піддавати бульби термічній обробці, важливо ретельно їх вимити, для цього використовують проточну воду і спеціальну щітку для миття овочів. Найкраще картоплю відварювати, потім подавати разом з соусом за смаком. Не менше корисних речовин можна отримати, якщо запекти овоч.

Експерти рекомендують користуватися можливістю, і як можна частіше включати в раціон молоду картоплю. Поліпшення в організмі можна буде відчути вже найближчим часом. У першу чергу продукт має велику кількість переваг для роботи серця і судин, оскільки він багатий калієм і рядом інших важливих компонентів.

Картопля, яка з’являється на прилавках пізньої весни, містить вітаміни групи В, залізо, фосфор і магній, фолати, рибофлавін. Весь цей список речовин важливий для підтримання здоров’я органів зору, блокування процесів старіння організму і навіть для запобігання злоякісних утворень.

Харчуючись щодня молодою картоплею можна помітити поліпшення стану шкірного покриву, нігтьової пластини і волосся. Виглядати краще зовні допоможе присутність в овочі різноманітних вітамінів і мікроелементів.

Це може здатися чимось малоймовірним, але рання картопля допомагає боротися із зайвими кілограмами. Причина у високій ситності і низькій калорійності овочу. З’ївши одну порцію людина швидко насичується і при цьому довго після цього не хоче їсти знову. Більш того в картоплі годі й шукати так званий поганий холестерин.

Але, як і будь-який продукт, молода картопля має ряд особливостей. Для збереження більшої частини поживних речовин слід варити або запікати її. При цьому не варто смажити картоплю, або намагатися зробити з неї чипси. З обережністю продукт варто вживати людям з цукровим діабетом, дітям, які не досягли 10-річного віку, жінкам в положенні і при грудному вигодовуванні.

Джерело



Переглядів: 312