Як апельсини можуть вплинути на здоров’я людини
Вплив апельсинів на здоров’я людини може бути різним.
Екзотичні апельсини завоювали популярність у багатьох людей. Вживаючи їх, можна отримати не лише задоволення, але й користь, завдяки складу речовин у плодах. Але вони можуть грати й негативну роль для деякої групи людей, приносячи шкоду здоров’ю. Потрібно вживати їх не лише помірно, але й знати, кому вони підходять.
Яку користь приносять апельсини людині
Апельсини вже не є чимось особливим. Вони доступні для кожної людини.
Апельсини багаті на вітаміни (C, B3, B5, E, B1, B6, B2, B9, A), мікро- і макроелементи, мають вуглеводну і білкову структуру, насичені і ненасичені жирні кислоти, що робить їх корисними для організму людини.
Найбільшу кількість вітамінів виявлено у шкірці апельсинів. Ці сполуки здатні попередити появу хвороби, яка викликана вірусом.
На що впливають апельсини
- вони уповільнюють старішання шкіри завдяки антиоксидантам: вітаміну С, флавоноїдам і бета-каротину; насичують шкіру колагеном, що робить її більш пружною;
- калій допомагає нормально працювати серцю, антиоксиданти омолоджують організм, і виводять шкідливі речовини. Організм виробляє “корисний” холестерин, що поліпшує стан судин. Усі ці чинники у комплексі чинять позитивний ефект на роботу серцево-судинної системи;
- австралійські вчені довели, що щоденне вживання апельсинів допомагає знизити дегенерацію сітківки;
- клітковина допомагає прибрати синдром подразненого кишківника: здуття, біль у животі, діарею і закрепи;
- вітамін С допомагає організму вистояти проти інфекцій;
- вітамін С впливає на якість статевих клітин у чоловіків;
- апельсини захищають від онкологічних захворювань, знижуючи ризик їх появи на 40 %.
Шкідливий вплив апельсинів на організм людини
Існує категорія людей, яким речовини, що містяться у апельсині, принесуть не користь, а лише шкоду. До неї належать ті, у кого є проблеми з шлунково-кишковим трактом і проблемна слизова оболонка ротової порожнини. Якщо наявний ентерит, стоматит, гастрит, панкреатит та інші захворювання, то кислота апельсина буде подразнювати проблемну область.
Апельсини є високоалергенним продуктом, тому дуже чутливим людям потрібно їх вживати потроху або дуже обережно. Особливо це стосується маленьких дітей, у яких організм ще не зміцнів.
Не бажано їсти апельсини, коли є чутлива емаль зубів. Після вживання фрукта ротову порожнину у такому разі потрібно прополоскати, щоб не залишалася кислота на зубах. Вона буде швидко руйнувати і без того слабку емаль.
Апельсин має більше позитивних факторів, які впливають на роботу організму. Але не потрібно забувати і про шкоду, щоб організм міг працювати без додаткових проблем.
Переглядів: 343