Вже цієї суботи у Франківську зварять тонну баноша
11 січня у Франківську спробують встановити Рекорд України з приготування найбільшої кількості баношу.
Готувавти популярну гуцульську страву зранку в цей день будуть на Вічевому майдані, а після обіду нею пригощатимуть усіх охочих.
Зварять банош 5 відомих шеф-кухарів: бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу «Лейбова гора», співвласник ресторану тайської їжі «Tikithai» у Івано-Франківську Дарвін Седеньо, бренд-шеф торгово-розважального комплексу «Панорама PLAZA», шеф і співзасновник ресторації «Маєток» Христина Васильчук, бренд-шеф ресторації Фетрбуш Арсен Кропивницький, бренд-шеф мережі «23 ресторани» Олена Жаботинська, шеф-кухар ресторану «LobsterBar», співвласник суші-бар «TOKIO», шеф-кухар ресторану Wellland Анатолій Ларчев.
«Ми плануємо приготувати одну тонну баношу. Розмішувати страву допомагатимуть Назар Павлів та інші відомі стронгмени. Ми розпочнемо готувати страву зранку, а уже о 15:00 усі охочі зможуть скуштувати наш банош. Важливо також те, що для проведення заходу та встановлення рекорду ми залучаємо меценатів. Тобто кошти з бюджету міста ми не використовуємо», – повідомила директорка КП «Центр розвитку міста і рекреації» Руслана Василюк.
Зафіксувати рекорд до Франківська прибудуть представники Книги рекордів України. Від початку сезону новорічно-різдвяних свят це вже буде третій рекорд.
Раніше встановили рекорд з наймасовішого виконання миколаївського гімну – 18 грудня більш як 2000 дітей на площі Франка світили ліхтариками в небо і виконували пісню “Ой хто, хто Миколая любить”.
А 25 грудня в Івано-Франківську встановили рекорд з наймасовішого трембітання.
Четвертим обіцяним рекордом франківської мерії має стати хода за участі чотирьох сотень вифлеємських зірок під час міжнародного фестивалю “Коляда на Майзлях”.
Переглядів: 369