В’ялені сливи — виявляється це настільки смачно що приготувавши їх хоча б один раз ви точно назавжди станете їхніми шанувальникам
Це бомбічний смачно!
Це дійсно дуже смачний рецепт і ми вам рекомендую обов’язково приготувати. В’ялені сливи прекрасно зберігаються в холодильнику протягом року їх можна додавати в салати і використовувати при випічці.
Для в’ялення підхід не любі сливи, найкраще використовувати ті сорти в яких м’ясистий м’якуш, достатньо цукру і трохи вологи. На приклад можна взяти такі сорти так чорнослив, адигейський ренклод і деякі сорти угорки.
Інгредієнти
- сливи очищені — 1500 г
- сіль — 1,5 ч.л.
- цукор — 1,5 ч.л.
- суміш спецій «Італійські трави»
- рослинна олія — 200-300 мл.
З цієї кількості інгредієнтів виходить 3 баночки по 250 мл в’ялених слив.
Приготування
1. Добре промиваємо сливи під проточною водою, а потім очищаємо від кісточок і гілочок. Для більш швидкого сушіння розрізаємо сливу на чотири частини, в результаті виходять рівні довгі часточки.
2. Сливи необхідно розкласти м’якушем вгору, близько одну до одної на деку, найкраще викладати на пергамент. Тепер потрібно сливи посипати зверху сіллю, цукром і ароматними травами (сумішшю “італійських трав”, в складі — базилік, орегано, чебрець і майоран, часник, паприка, перець чилі, коріандр і томати), кількість солі і цукру використовуйте один до одного в середньому на півтора кілограма очищених слив потрібно буде півтори чайної ложки цукру і півтори чайної ложки солі.
3. Відправляємо сливи на сушку, в духовку на режимі верхній ніжній нагрів плюс конвекція при температурі 90-95 градусів. Дверцята духовки повинні бути злегка прочинені, щоб всередині не накопичувався конденсат. Тривалість сушки слив залежить від розміру і соковитості сливи і займає близько 5 годин. Готовність слив визначайте за їх зовнішнім виглядом у них повинно зберегтися трошки м’ясистість, але при цьому вони не повинні висохнути в тонку пластинку.
4. Після сушіння перекладаємо в попередньо простерилізовані банки. Далі їх треба залити гарячою рослинною олією. Нагріваємо олію до температури 65-70 градусів, дуже важливо не нагрівати олію до кипіння, інакше в киплячій олії сливи просто зваряться. Закрийте банки кришками і залиште на столі до повного охолодження, а потім поставте банки з в’яленими сливами в холодильник.
Подробиці приготування дивіться у відео.
Переглядів: 267