Вчені довели, що сир та цибуля здатні знижувати артеріальний тиск

Здоров`я

Такі повсякденні продукти можуть полегшити життя гіпертонікам.

Як відомо, багато жителів планети мають високий артеріальний тиск. Причини цього стану різні: стрес, регулярне недосипання, вживання нездорової їжі, інші захворювання. При високому тиску крові потрібно більше зусиль для циркуляції кровоносних судин, тому серце змушене працювати у посиленому режимі. Відповідно, високий тиск часто провокує проблеми з серцево-судинною системою.

Високий тиск знижують медичними препаратами, а що як ви не бажаєте годувати організм хімією і надаєте перевагу народним засобам?

Вчені досліджували групу продуктів щодо їх впливу на артеріальний тиск. Американські дослідники з Університету Пенсильванії називали сир ефективним продуктом для зниження кров’яного тиску. Його молочні білки виступають у ролі антиоксиданту, покращуючи циркуляцію крові, що призводить до зниження тиску.

Інша група вчених ще одним продуктом для зниження тиску назвала цибулю. У цьому овочі є вітаміни А, В, К, РР, С, ефірні олії, мінерали. Вони зміцнюють імунітет, сприяють кращому обміну речовин, очищають організм, покращують роботу судин. Крім того, цибуля має антимікробні властивості та зменшує рівень холестерину.

При цьому медики рекомендують радитися з лікарем до переходу на цибульну або сирну (як і будь-яку іншу) дієту. Крім корисних властивостей, продукти можуть завдати шкоди, наприклад, через алергію або можуть бути несумісними за наявності інших захворювань. Наприклад, цибуля шкідлива для людей із виразкою шлунку, хворобами печінки, нирок тощо.

Вчені також відзначають, що справа не у якомусь одному продукті, важливий комплекс. За наявності підвищеного тиску уникайте занадто жирної та іншої їжі, яка закупорює судини. Більше відпочивайте, уникайте стресів та емоційного навантаження, займайтеся фізкультурою, але не виснажливим спортом, частіше виходьте на прогулянки.

Джерело



Переглядів: 311