В ресторані “Антикварня “Шпиндель” (м. Івано-Франківськ) презентувалиопільське меню
29 грудня волонтерка проєкту “Опілля: скарби нації” рестораторка Ольга Зінько презентувала в ресторані “Антикварня “Шпиндель” (м. Івано-Франківськ) опільське меню, розроблене за результатами гастрономічних експедицій, які відбулися в рамках реалізації проєкту.
Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Опілля: скарби нації
Гості скуштували засипану капусту, пироги з кулешею (рецепти записані від Надії Білан з с. Побережжя Єзупільської громади) та шупеню (рецепт Марії Качанської з села Маріямпіль Дубовецької громади). Також у меню закладу є опільський десерт – паляниця з маком (рецепт Світлани Іваськів з с. Журавеньки Букачівської громади).
Ольга Зінько розповіла учасникам зустрічі особливості приготування цих страв, поділилася враженнями від участі в гастроекспедиціях.
Запрошеними на презентацію були також інші волонтерки проєкту – етнодизайнерка Любов Чернікова, художниця Марта Пітчук.
Представниці ГО “Дружина Воїна” чудово доповнили зустріч виконанням колядок.
Введення опільських страв у меню Івано-Франківського ресторану має стати хорошим прикладом для закладів харчування територіальних громад Франківського Опілля. Адже одним з інструментів популяризації кожного етнорегіону є пропозиція локальних страв своїм гостям.
Переглядів: 1 079