В Івано-Франківську створюють технологічний коворкінг “Майстерня смаку”
В Івано-Франківську створюють технологічний коворкінг “Майстерня смаку”. Проєкт реалізовуватиме релокована у 2022 році з Донеччини громадська організація “Харчовий кластер Східної України” за підтримки Програми розвиткуООН (ПРООН).
“Майстерня смаку” — це проєкт для підтримки бізнесу та переселенців. У коворкінгу навчатимуть людей та надаватимуть майданчик для реалізації-Олена Брюховець
“Наприклад, хтось захотів виробляти тістечка, але для цього потрібне професійне обладнання. Придбати його дуже дорого. Людина може прийти до нас, спробувати, ми їй підкажемо, які вимоги, і вона розуміє: воно зайшло чи ні. А тоді ми можемо підказати, як “стати на ноги”. Тут не саме обладнання, а підтримка важлива”, — говорить Олена Брюховець.
Коворкінг планують облаштувати на одному зі своїх виробництв. У цеху створять студію, де проводитимуть майстер-класи, зніматимуть відеоуроки, каже керівниця “Харчового кластера Східної України”. Окрім цього, створять онлайн-платформу для обміну досвідом, до якої мають намір залучити й тих підприємців з кластера, які наразі припинили виробництво, але мають знання і технології та готові ними поділитися.
Проєкт планують запустити у другій половині вересня 2023 року за підтримки ЄС та фінансування з Німеччини.
Стежте за нами в соціальних мережах: Ютуб, Телеграм, Фейсбук та Інстаграм.
Переглядів: 481