В Івано-Франківській області зафіксовано три випадки отруєння дикорослими грибами
Їстівні гриби небезпечні для дітей так само, як і отруйні!
Пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ
\Цьогоріч в Івано-Франківській області зафіксовано три випадки отруєння дикорослими грибами, де постраждали двоє дорослих і троє дітей. Одна дитина 9 років померла в Коломийському районі.
Гриб – це важкий для харчотравлення продукт, а ферментативна можливість організму може просто не впоратися з ним. Наприклад, м’ясо перетравлюється у шлунку близько 4 годин, а гриби – до кількох діб.
Переварити таку їжу, як гриби, здатний лише абсолютно здоровий організм з відмінним травленням – точно не дитячий. Ось чому так важливо ЗОВСІМ виключити гриби з харчування дітей та дорослих з вадами травлення. Далеко не всі отруйні грибні токсини, що накопичуються в їстівних грибах, усуваються виварюванням, відмочуванням, сушінням і консервацією.
Отрута, яка може бути навіть у їстівних грибах, викликає порушення діяльності нервової системи, розлад серцевих скорочень, зміни функцій дихання і травлення, цироз печінки.
Переглядів: 503