В Івано-Франківській духовній семінарії розпочався новий навчальний рік

Суспільство

У понеділок, 19 серпня, брати-семінаристи Івано-Франківської духовної семінарії після перерви на літні вакації прибули до формаційного закладу, щоб розпочати новий навчальний рік.


Про це пише Голос-Інфо з посиланням на Івано-Франківську Архієпархію УГКЦ.


Як повідомляє інформаційний центр ІФДС, цього дня у семінарійному храмі моління розпочалися з Утрені та Божественної Літургії, які очолив ректор семінарії о. Тарас Путько у співслужінні отців ректорату.

Звертаючись до присутніх під час своєї проповіді, о. Тарас найперше привітав семінаристів із початком навчального року, а згодом роздумував над євангельським уривком:

«Сьогодні Христос говорить нам про надзвичайно важливу цінність — наше діалогування з Богом. Розпочинаючи новий навчальний рік, ми покликані вивести на новий рівень наше спілкування з Господом».

«У сьогоднішньому уривку з Євангелії апостоли запитують Христа, як має виглядати оте Царство Небесне? А Ісус відповідає, що порядок цього світу не є порядком Божого Царства. Він каже, що хто хоче бути найбільшим у Царстві Небесному, хай буде слугою всім. Господь ставить нам як приклад дитину, яка є простою, щирою, відкритою та вірною. До неї маємо ставати подібними», — мовив священнослужитель.

За словами проповідника, щоб сформуватися належним чином й стати добрим священником, ми маємо бути простими, відкритими й щирими перед Богом.

«Ми в особливий спосіб покликані допомагати тим, хто слабший за нас, щоб разом вдосконалюватися та зростати у святості», — додав ректор на завершення.

На завершення отець-ректор закликав семінаристів старатися й прикладати зусилля задля того, щоб їхнє життя було справжнім прикладом для інших людей.

Після богослужінь семінаристи виконали «Пісню слави заспіваймо», просячи допомоги й заступництва покровителя семінарії священномученика Йосафата на час чергового року навчання та духовної формації.

Стежте за нами в соціальних мережах: ЮтубТелеграмФейсбук та Інстаграм.



Переглядів: 280
banner